7 прости съвета как да подлъжете вашия немирник, за да ви слуша

06.11.2014, 14:45

Избегнете агресията с хитрост

   
 
7 прости съвета как да подлъжете вашия немирник, за да ви слуша

Дори forever alone guy знае, че гледането на деца е дейност не по силите на всекиго, а в определени критични ситуации, когато децата тотално са излезли извън контрол, дори най-уравновесеният родител е склонен да си изпусне нервите. Подобни изблици стресират лапетиите и загрозяват общуването между деца и родители и точно по тази причина ви предлагаме няколко хитрости, с които да постигнете разбирателство с малчуганите.

1. Вместо раздразнено да ги подканяте да бързат, задайте командата: "На старта! Внимание... марш!"

2. Вместо класическата заплаха "Яж или ще останеш без десерт", подлъжете ги с "След като унищожиш тази неприятна храна, те очаква нещо мнооого вкусно".

3. Вместо ядосаното "почисти си стаята" използвайте манипулативното "ако беше магьосник, щеше ли да успееш да подредиш стаята с магия?".

4. Вместо нервното "остави ме на спокойствие, зает съм", опитайте с "пойграй си мъничко сам, а когато приключа, ще си устроим мини-празник".

5. Вместо заповеднически да ги пратите в леглото, опитайте да ги подлъжете с "хайде да се скрием в леглото, така че татко/мама да не ни намери".

6. Вместо досадното "Колко пъти да ти повтарям!" опитайте с по-мекото "Три... две... едно... предавам секретна информация. Потвърдете как ме чувате..."

7. Вместо менторското "Изми ли си ръцете?", тествайте "Да се хванем ли на бас, че от ръцете ти ще потече черна вода?".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ