7 неща, които чакащите бебе обещават, че няма да правят

28.03.2016, 12:00

Но се лъжат

   
 
7 неща, които чакащите бебе обещават, че няма да правят

Всички двойки, които очакват първото си дете, а и не само, си правят мислени, а и писмени планове какво ще и какво няма да правят, когато станат родители. Тези планове са хубави, но само като тема за разговор с партньора ви, иначе не струват нищо и почти никога не се осъществяват.

Няма да се превръщаме в роби на часа за спане

Без значение къде се намират, родителите се втурват през вратата към дома, когато стане време за спане и трябва да слагат детето да си ляга. Преди то да се роди, двамата си обещават, че няма да се съобразяват винаги с това, че още от бебе ще учат детето си да се приспособява към различните обстоятелства. Когато обаче станете родители, осъзнавате, че можете да пропуснете часа за спане на бебето, но после ще платите скъпо и прескъпо за това, така че гледате да ви е мирна главата и да следвате обичайния график.

Ще дежурим поравно нощем

Само защото майката осигурява кърмата, не значи, че само тя трябва да става нощем да се грижи за бебето. Понякога това изисква не само хранене, а смяна на памперса или просто гушкане. Татковците могат да правят това. Но повечето от тях сами признават, че тъй като по принцип бащата ходи на работа, а майката е вкъщи с бебето, татковците през повечето време нощем се правят на заспали и чакат майката да стане и да се погрижи за бебето.

Няма да ходим на обществени места с ревящо бебе

Много пъти сте се дразнели, когато сте някъде, в ресторант например, и някакви там родители не могат да озаптят отрочето си, та то реве и се къса. И сте си казали, че вие няма да правите това. Ако искате да изпълните обещанието си обаче, ще трябва никога да не излизате от вкъщи с бебето, защото рано или късно то някъде ще се разреве и няма да му пука дали сте в мола, в ресторант или на улицата.

Когато бебето спи и ние спим

Да, ама не. Оказва се, че когато бебето спи, вие имате да свършите хиляди други неща и няма как да легнете да спите.

Няма постоянно да показваме снимки на бебето си на всички

Мислите си, че няма да станете от онези майки и бащи, които показват галерията с 467 снимки на бебето си на цялото семейство, на приятелите си и на келнера, но се лъжете. Рано или късно, в компания, просто вадите телефона, за да покажете нещо на приятели и се започва: "Това е Лили, докато спи, това е Лили, докато играе, това е Лили, докато се учи да ходи" и т.н.

Няма да оставяме детето да спи в нашето легло

Най-хубаво си е бебето да спи в бебешкото си креватче. Но понякога се оказва, че единственият начин и вие да поспите малко, е ако вземете бебето при вас в леглото. Дори да се кълнете преди това, че никога няма да го направите, след месеци с бебе, което е неспокойно, плаче и не иска да спи само в леглото си, ще направите всичко, за да спи то по-добре и за да спите вие изобщо някога.

Ще пазим бебето далеч от микробите на хората

Хубава идея, но не много изпълнима. В началото, когато бебето ви е толкова малко и уязвимо, ще миете по няколко пъти всичко, до което се докосва, ще искате от хората да влизат с маски при него и ще следите дали всеки си е измил ръцете със сапун преди да го пипне. Но след няколко месеца нещата ще се променят, ще установите, че не можете да предпазите детето си от всички микроби на света и ще започнете да гледате по-небрежно на нещата. Иначе просто ще се побъркате.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ