Обещанията преди да станем родители

21.01.2016, 13:00

Напълно неосъществими

   
 
Обещанията преди да станем родители

Хората, които вече са родители, сигурно са нарушили поне половината от тези обещания, а онези, които все още нямат деца, най-вероятно продължават да правят такива. Да ви кажем само, че преди да станеш татко или мама, е много лесно да обещаваш и да казваш "Никога няма да...", после виждаш, че няма никога или изобщо забравяш какво си се заклевал да не правиш и да правиш, когато имаш дете. Вижте сега най-често даваните и нарушавани обещания, които даваме преди и след като станем родители.

Всички започват, разбира се, с "Когато стана родител..."

"Няма да давам никакви сладки неща на децата, докато не тръгнат на училище и не разберат за тях от съучениците си." Това обещание обикновено се нарушава още на първия рожден ден, когато го видите щастливо да бърка с пръст в тортата и да похапва от нея.

"Никога няма да давам на детето да яде храна в магазина, преди да сме я платили." Да, но я опитайте да пазарувате, докато малкото човече крещи от пазарската количка "Бананииииииииии, бананииииии, Барнииииииииииии!" Даваме му, запазваме опаковката и после плащаме. Това е.

"Никога няма да му давам да яде пица, пържени картофи, спагети и т.н." Изчакайте само до периода, в който детето ви отказва да яде каквото и да е друго, освен спагети. Ще предпочетете да му дадете онова, което иска да яде, вместо да го оставите гладно, нали?

"Никога няма да дам на детето ми да яде от McDonald's или изобщо от някоя верига за бързо хранене." Като сме се заричали в това, сигурно сме били луди.

"Детето ми никога няма да гледа телевизия." Да, сега само чакате да се загледа в Baby TV, за да свършите някаква работа или да можете да се изкъпете, без малкото човече да тропа по вратата на банята и да вика "Тати-пати".

"Никога няма да им давам мобилен телефон, за да ги занимавам." Няма нужда да им ги давате, те сами знаят откъде да ги вземат и какво да правят с тях.

"Никога няма да го слагам да спи в нашето легло, да му давам биберон и т.н." Ако вече сте родители, със сигурност знаете, че това обещание няма как да проработи.

"Моите деца няма да се държат лошо на публични места." Всички хора се дразнят, когато са на ресторант, например, или на кино и там има невъзпитани деца. Чудят се родителите на тези деца не могат ли да ги озаптят. Честно казано понякога НЕ МОГАТ и не всичко зависи от тях.

"Никога няма да му купувам дрехи с анимационни герои." Сега сигурно целият му гардероб е пълен с блузи с Cars, Superman, Batman, а ако е момиче - с принцеси, Барби и т.н.

1632783

"Никога няма да крещя на децата си." Много хубаво обещание и лесно за спазване, ако сте робот.

"Винаги ще отделям малко време за себе си." Сега си спомнете кога за последно имахте такова време, след като се е родило детето ви.

"Никога няма да говоря на бебешки." Неизбежно е, хора, просто е неизбежно.

"Няма да се превърна в майка си/баща си и няма да казвам нещата, които тя/той са казали." Колкото по-дълго време сте родители, толкова повече усещате, че се превръщате в майка си/баща си.

"Никога няма да си купя миниван." Но вече имате по-голяма семейна кола, нали?

"Никога няма да лъжа децата си." Понякога обаче това е твърде наложително.

"Никога няма да говоря за ако." Вече изобщо не ви става неудобно от разговори за акане, повръщане и подобни, все едно си говорите за времето.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ