7 неща, които бъдещи татковци мислят за бременността

01.04.2016, 17:00

Истината и само истината

   
 
7 неща, които бъдещи татковци мислят за бременността

Татковците може и да не преминават през хормонални проблеми, да не могат да носят бебето в корема си, да не им се гади и т.н., но също преживяват бременността на жена си и факта, че скоро ще стават бащи.

И ние имаме емоции

Изобщо не се стремим да докажем, че знаем какво е да си бременна. Не знаем, но и ние, бъдещите бащи, имаме много емоции, свързани с този период. Задаваме си въпроси, които никога не сме си задавали преди, отчайваме се понякога и полагаме доста усилия на жената да ѝ е добре по време на бременността.

Чувстваме се безполезни и мразим това

Особено в момента на раждане на бебето. Имаме много смесени чувства. Обичаме тази жена, а виждаме, че тя се мъчи. И се изтезаваме от вината, че ние сме ѝ го причинили. От друга страна искаме да видим детето си живо и здраво, а не можем да направим нищо, нищо по въпроса. Затова само стоим в болницата със смешна престилка и маска, и чакаме. Мразим това.

Да гледаме раждането е ужасно

Знаем, че всички сме дошли на този свят по този начин, но не можем да гледаме това. Страшно е. Затова не е чудно, че някои мъже припадат, докато жените им раждат. Не е човешко това, което се случва и има толкова много кръв.

Нямаме представа как да се справяме с промените в настроението на жените

Тези промени са тежки и за майките, и за бащите. В такива моменти мъдрите мъже просто си мълчат и чакат бурята да отмине.

Хормоните работят срещу нас

Кой мъж не е правил на бременната си жена масаж на краката, не ѝ е връзвал и обувал, и събувал обувките или не е тичал до магазина за торта в 2 през нощта. Все едно от тези ви се е случвало, докато жена ви е била бременна. Не че нещо, но и това е помощ.

Обичаме бременните си жени и техните тела, но те са някак странни

За всички е странно в началото. Все пак виждате жена си с голям корем, с още по-големи гърди, подути глезени и т.н. Свиква се, но трябва време.

Наистина се опитваме да улесним живота на бременните си жени

По време на бременността на жена си ние се стараем само да помагаме, нямаме лоши намерения. Ако не сме идеални, то е защото не знаем и не можем всичко, но се стараем да направим най-доброто. Наистина.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ