Харесвате момиче на работа? 10 начина как да подходите

11.07.2015, 13:15

...без да ви уволнят поради сексуален тормоз

   
 
Харесвате момиче на работа? 10 начина как да подходите

На всички може би ни се е случвало да хлътнем по колежка, която всекидневно виждаме в офиса или на работното място. Понякога обаче подобна ситуация може да представлява и опасност, тъй като в днешно време правилата относно флиртовете на работа са повече от строги. А и всички сме чували приказката за ваденето на определени атрибути на работното място.

А ако случайно и вие сте изпаднали в подобна ситуация, не се отчайвайте - надежда може би има. За начало можете да използвате тези десет подхода, с които постепенно, но сигурно да привлечете вниманието на колежката, която харесвате.

Естествено - не даваме гаранции, че така ще плените сърцето ѝ, но най-малкото няма да ви обвинят в откровен сексуален тормоз.

1. Започвайте с простичко "Добро утро, как си?"

Това е до голяма степен банално и семпло - да, но често именно рутинната проява на добри маниери ви печели точки. Това е добро начало, преди тепърва да потърсите някакво развитие.

2. Питайте за плановете ѝ през уикенда

Това винаги е добро начало на разговор, защото демонстрира и интерес относно живота ѝ извън офиса. Често това е и добър начин да разберете дали тя си има приятел. И дали изобщо има смисъл да влагате усилия в това начинание.

3. Пускайте майтапи, но не дебелашки

Представете си следната ситуация - срещате я около автомата за вода и я питате "често ли идваш тук"? Гарантираме ви, че това ще постави усмивка на лицето ѝ. По този начин тя ще напусне помещението с добро впечатление за вас. Само не забравяйте, че жените не обичат просташки и дебелашки шеги, които вероятно разменяте с приятелите си.

1535031

4. Попитайте я дали иска кафе

Отивате за кафе до близкото заведение? Питайте я дали иска! Кой знае, може би тя дори ще пожелае да дойде с вас. Всяка секунда насаме с нея е ценна за вас.

5. Поинтересувайте се от работата ѝ

Покажете интерес спрямо професионалния ѝ живот и я разпитайте за проектите, над които работи. Това ще ѝ направи добро впечатление.

6. Излизате с колегите след работа? Поканете я

Направете го по начин, който да изглежда максимално кежуъл. Това не е покана за среща, а за групово излизане с колегите. Така ще ѝ бъде по-трудно да се притесни и евентуално да ви откаже. А когато се отзове на поканата ви, ще имате добър шанс да общувате с нея в извънработна обстановка.

7. Поканете я на обяд

Тук вече стъпките ви стават далеч по-сериозни, защото се очаква да бъдете само вие и тя. По този начин можете да си направите и добър извод за шансовете ви. Ако тя на няколко пъти отклони поканата ви, вероятно е време да се откажете. Но ако приеме, това е много, много добър знак.

1535032

8. Похвалете я за някое от професионалните ѝ постижения

Чули сте, че тя се е справила отлично с последния си проект? Използвайте го във ваша полза и ѝ направете комплимент. Тя ще го оцени, защото професионалният ѝ живот е важен за нея. Това е още една червена точка във вашия актив.

9. Помолете я за помощ, дори и да не ви е нужна

Ако потърсите професионалната помощ на някого, това е сигурен знак, че имате вяра в качествата му. А също така може да представлява и допълнителен комплимент за качествата му. Така не само ще я накарате да се почувства горда, но и отново ще си "откраднете" малко време с нейната близост.

10. Поканете я някъде насаме в извънработно време

Това вече е финална и важна стъпка. Кино, концерт, вечеря - вече говорим за съвсем реална среща. Тази стъпка трябва да бъде плод на усилията ви до този момент. А ако успеете - браво на вас, изиграли сте добре играта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ