Уролог: No nut November може да бъде вреден за здравето

03.11.2022, 16:00

НЕ на въздържанието!

   
 
Уролог: No nut November може да бъде вреден за здравето

В случай, че не си запознат, No nut November е ежегодно събитие, което насърчава мъжете да изкарат тридесет дни без еякулация. Независимо дали мъжът е с партньорка или сам, еякулацията не е разрешена.

Недей да се плашиш, защото май се оказва, че това въздържание не е особено полезно. Така, че май няма да ти се наложи да спираш със сексуалните изживявания! Нека видим какво казват специалистите!

Урологът д-р Рена Малик смята, че спирането на мастурбацията и секса при мъжете, по време на кампанията No nut November, може да доведе до неблагоприятни последствия за здравето.

Малик казва, че докато привържениците на въздържанието често го представят като полезно за ума и тялото, няма реални проучвания, които да подкрепят тези твърдения. Освен че ни кара да се чувстваме добре, еякулацията може да намали стреса и дори да снижи риска от рак на простатата.

Според проучване на European Urology, мъжете между 20 и 40 години, които съобщават, че еякулират повече от 21 пъти месечно, са по-малко склонни да бъдат диагностицирани с рак на простатата, отколкото тези, които еякулират четири до седем пъти месечно.

Специлисти обясняват какво се случва, когато спрем да мастурбираме или да правим секс за известно време:

Спермата има срок на годност, така че ако не сме се освобождавали от известно време, тялото ни се отървава от нея, докато спим. Семенната течност, която е "изразходена" навреме, се разгражда и абсорбира отново от тялото ни. Това е особено важно за мъже, които са се подложили на вазектомия, тъй като те все още произвеждат сперма. Ако тялото не абсорбира сперматозоидите, орехчетата ще се подуят.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ