По-малко бира, повече плодовитост

23.11.2011, 11:12

Ужас

   
 
По-малко бира, повече плодовитост

Потресени сме. Оказа се, че ако искаме да сме по-плодовити, трябва да се откажем от хамбургерите, бирата и месото. А да, и кафето. Това показва изследване, публикувано в списание "Fertility and Sterility". В него се уточнява, че лошото хранене и затлъстяването влияят на концентрацията на спермата и намаляват способността на сперматозоидите да се придвижват към яйцеклетката. Точно обратен бил ефектът, ако консумираме повече плодове и зърнени храни.

Изследването се провело сред 250 мъже, на които били задавани въпроси за това колко често разнообразяват храната си с плодове, зеленчуци, бобови и зърнени храни, месо и риба, а също така и колко често пушат и пият алкохол. Взети били проби от спермата им и след това отговорите им били съпоставени с резултатите от изследванията. Както вече стана ясно, онези мъже, които пиели повече и се хранели лошо, имали проблеми с плодовитостта си и по този начин намалявали шансовете им да станат бащи. Което автоматично означава и че лишават жената до себе си от възможността да роди.

Изводът е, скъпи приятели, че онова, което най-много обичаме, е най-вредно. Със сигурност сте чували приказката за мистичното нещо, което щом не ни убива, ни прави по-силни. Да, но ако заради определени храни и вредни навици намаляваме шансовете си да станем бащи, те все едно ни убиват. Лошото е, че сърце не ни дава да ви кажем "Спрете да ядете месо, съсредоточете се върху здравословната храна, забравете бирата и си лягайте в 22 ч." Ние това на нас не можем да си го кажем, камо ли на някой друг.

И все пак ни се иска да ви посъветваме добре да подбирате храната, която приемате, както за себе си, така и за цялото семейство. Не става дума да ядете само "брано", а не "драно", а да държите на качеството. Всичко, което поглъщаме, се просмуква в тялото ни и ако сме небрежни, можем да си довлечем големи ядове. Болките в стомаха са най-малкият ни проблем. Но невъзможността да създадем поколение е нещо изключително сериозно. Не е нужно да се стига до подобна диагноза, за да ви светне червената лампичка. Просто бъдете съзнателен човек и не рискувайте възможността да станете баща и да ощастливите любимата си жена, която иска да бъде майка.

Рано или късно сами ще видите как ще гледате под лупа всичко, което детето ви яде. Ще му вадите вафлите и кренвиршите от устата и ще му обяснявате, че са вредни. Но ако сам ги ядете, ефектът ще е нулев.

И все пак, според нас бирата е една от най-безвредните алкохолни напитки, разбира се, ако се консумира в някакви граници. Това е DIV-о мнение и то не подлежи на оспорване!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ