Ниските нива на тестостерон карат пениса да се свие

30.03.2023, 12:00

И още 4 признака за ниски нива на хормона!

   
 
Ниските нива на тестостерон карат пениса да се свие

Тестостеронът е хормонът, отговорен за превръщането на момчетата в мъже. Това е хормонът, който е важен за контролиране на сексуалното желание и производството на сперматозоиди, освен че води до видими промени в тялото на мъжа от окосмяване в интимната област и лицето до развитието на по-дълбок глас.

Като се има предвид, че допринася за поддържането на сексуалното здраве на мъжа под контрол, нивата на тестостерон са изключително важни. Напоследък обаче много мъже се сблъскват с нива на хормона, повечето от които дори не го осъзнават.

2380844

Ето няколко признака, които трябва да служат като предупредителен сигнал за опасно ниски нива на тестостерон:

Ниско либидо

Един от най-честите признаци на мъж, страдащ от нисък тестостерон, е, когато той изпитва по-ниско сексуално желание. Нито ти се прави секс, нито имаш желание да маструрбираш.

Трудност при получаване на ерекция

Тестостеронът е от решаващо значение за подпомагане на мъжете да постигнат и поддържат ерекция. Ето защо, когато има липса на хормона в тялото, получаването на ерекция или задържането ѝ достатъчно дълго може да започне да се превръща в проблем.

Загуба на мускули

Друга област, в която тестостеронът допринася за мъжкото тяло, е изграждането на мускули. Впоследствие, когато нивата на тестостерон спаднат, тялото започва да разгражда тъканите. Мъжете с ниски нива на тестостерон са изправени пред троен риск от загуба на мускулна маса.

Пенисът се смалява

Ниските нива на тестостерон в тялото могат да доведат до намаляване на дължината и обиколката на пениса, както и до намаляване на размера на тестисите.

Коремните мазнини се увеличават

Друг симптом на спадане на нивата на тестостерон е забелязването на значително наддаване в областта на корема. Ниските нива на тестостерон често правят човек мързелив и той гуи желание да излезе и да бъде активен, което от своя страна го кара да наддава повече на тегло, което води до повишен риск от затлъстяване.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ