Най-легендарните бордеи в историята (Част 3)

19.02.2016, 16:15

Бордей "One, two, two"

   
 
Най-легендарните бордеи в историята (Част 3)

След легендарните бордеи Le Chabanais и Spinx, днес ще посетим един публичен дом с малко по-странно име. Отново ще останем в Париж и по-точно в осми окръг на града.

Бордеят отваря врати през 1924 година на улица Прованс 122. Името "122" е рекламен ход, защото по това време полицията не допуска да се афишират имената на местата с подобна дейност. Затова те се кръщават на номера на улицата, на която се намират. Ярката табела само с номер означава, че на това място има публичен дом.

Собствениците на бордей "122" започват да го наричат на английски "One, two, two" и така той остава в историята с това име. Собственичката е бившата съдружничка на Le Chabanais - мадам Дориан, а спонсорът - мъжът ѝ Марсел Жаме.

В този бордей може да осъществите околосветско пътешествие. Всяка от 22-те стаи е направена в стила на някаква епоха или страна. Например, "Пиратската стая" разполага с легло във формата на лодка, която посредством механизъм се клати и люшка - все едно сте в открито море. По желание на клиента се добавя солена вода - не знаем къде точно.

1652825

Стаята "Източен експрес" е точно копие на купе и се пресъздава дори тракането на релсите, има и кондуктор. В "Римската стая" се устройвали императорски оргии. Има още идианско типи, ескимоско иглу, ханска шатра и т.н.

Най-известната стая обаче е тази, в която се изпълняват средновековни мъчения с каишки, столове, камшици и... разбирате накъде бием.

1652823

Към бордея има и много изискан ресторант - Le Boeuf à la Ficelle, в който обслужващият персонал е само по престилки и високи токчета. Сред най-известните гости са Кари Грант, Едит Пиаф, Чарли Чаплин, Марлене Дитрих и Катрин Хепбърн.

Всичко свършва на 13 април 1946 г., когато със закон всички бордеи са забранени и така завършва историята на най-интересните места във Франция.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ