Ето какво всички мъже подсъзнателно харесват у жените

30.12.2015, 18:28

Срещу нагона не може да се върви

   
 
Ето какво всички мъже подсъзнателно харесват у жените

Хората сме генетически програмирани да флиртуваме. Успешният флирт води до секс, а сексът - до размножаване. Само че преди флирта идва физическото привличане. Оказва се, че мъжете подсъзнателно са привлечени към точно определени физически качества у дамите. Някои със сигурност ще ви изненадат.

1. Тънка талия и по-голямо дупе

Или на по-разбираем език - фигура тип "пясъчен часовник". Смята се, че мъжът "разчита" тази форма на женското тяло като идеална за износване и раждане на деца.

2. Висок глас

Учени от Университета в Лондон са открили, че мъжете инстинктивно са привлечени от жени с по-високи гласове, защото подсъзнателно свързват гласа им с младост и по-дребно тяло.

3. Хубава коса

Дългата лъскава коса играе важна роля в съзнанието на мъжа при определянето на женската привлекателност, защото символизира плодовитост.

4. Усмивка

Изследване, проведено в Университета в Колумбия, е довело до резултати, които сочат, че мъжете са привлечени силно към жени, които се усмихват. Любопитно е да се отбележи, че при дамите положението е коренно различно - те предпочитат мъже, които са със сериозно излъчване.

5. По-малко грим

Гримът подчертава красотата, но прекаляването не привлича мъжете. Изследване сочи, че представителите на "силния пол" предпочитат жените да слагат 40% по-малко макиаж, отколкото те действително ползват.

6. Червено

Жените, които се обличат в червено, привличат по-силно мъжкото внимание. Дамите също си падат по мъже с червени одежди.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ