Възможна ли е изневяра, когато сме в отворена връзка?

14.10.2022, 17:30

И в какво се състои?

   
 
Възможна ли е изневяра, когато сме в отворена връзка?

Ако си в отворена връзка, би си помислил, че това отрича възможността за изневяра, но в действителност не е така. Отворените взаимоотношения са изградени върху честност и комуникация, а изневярата си е чиста лъжа. Така че, не е еневъзможно да изневериш, дори да се намираш в отворени отношения.

Изневярата в този случай е доста по-различна от тази при типична моногамна връзка.

Но откъде започва всичко и в какво се състои имяната? Лек флирт? среща? Целувка? Или пък секс? Някои хора дори смятат, че има и емоционална измама, при която мислите и желанието към друг човек, са изневяра. Споделянето на чувства също може да се разглежда като измяна спрямо партньора.

Как бихме могли да изневерим в отворена връзка?

Ако нарушиш правило във връзката, тогава изневеряваш. Много двойки в отворени връзки имат правила за това какво може или не може да се прави с нови партньори. Това могат да бъдат конкретни сексуални действия, времето, прекарано с нов партньор, използване на презервативи и други. В случай, че едно от тези правила бъде нарушено, тогава каквото и да се случи, ще представлява изневяра от страна на партньора. Правилата винаги могат да се променят с развитието на взаимоотношенията.

Лъжата също е изневяра. Честността е в основата на взаимоотношенията, особено на откритите отношения. Колкото повече хора и техните чувства са включени, толкова по-важно е да бъдете честни и да имате добра комуникация. Важно е да споделяш с партньорката си, когато се запознаваш с нов човек и имаш интимни отношения с нея. В случай, че скриеш тази информация, ще нараниш жената до себе си и ще съсипеш доверието помежду ви.

Липса на комуникация. Ако се срещаш с жена, която е в отворена връзка, зависи от нея да общуват с партньора си. Ако имаш подозрения, че тя не го прави, това определено е червена лампичка. Когато хората са нечестни в една връзка, е вероятно те да бъдат нечестни и в другите си връзки и това не вещае нищо добро за вас като нов партньор.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ