5 техники, които ще ти помогнат да издържаш по-дълго в леглото

18.10.2022, 16:00

Изпробвани и потвърдени!

   
 
5 техники, които ще ти помогнат да издържаш по-дълго в леглото

В ролята си на мъже, трябва да признаем, че няма нищо по-обезкуражаващо от това да не можем да издържим достатъчно в спалнята. И мацката остава разочарована, а ние също. Преждевременната еякулация може да бъде доста неочаквана, а за сметка на това и силно засрамваща за всеки представител на силния пол.

Единствената мисъл, която би могла да те успокои е, че не се случва само на теб. Явлението си е доста често срещано... и все пак не значи, че трябва да се примиряваме с това.

Използването на комбинация от различни техники може да увеличи вероятността ти да имаш по-дълги сексуални сесии, отколкото си свикнал. Но преди това нека да изясним колко горе долу би трябвало да продължава един секс:

В проучване от 2005 г. в Journal of Sexual Medicine изследователи карат 500 хетеросексуални двойки да използват хронометри, за да измерят времето между вагиналното проникване и еякулацията на пениса за период от четири седмици. Общото средно време се оказва 5,4 минути. Можеш да бъдеш диагностициран с преждевременна еякулация, ако рутинно еякулираш в рамките на една минута след проникването, без значение колко се опитваш да го забавиш.

Какво да правиш?

Ограничи тласъците

Има много начини да се насладиш на половия акт, без да блъскаш жената като заек. Можеш да се съсредоточиш върху нервните окончания във входа на вагината или да притиснеш пениса си към G-точката или P-точката на партньорката. Ако почувстваш, че си на път да достигнеш точката, от която няма връщане, има начини да забавиш нещата, без да жертваш удоволствието на партньорката си.

Изчакай по-дълго време преди да проникнеш

Сексът не е само един пенис, който влиза в една вагина. Има много други сексуални дейности, които могат да доставят удоволствие и да удължат общата продължителност на акта. Това може да е еротичен масаж или фокусиране изцяло върху стимулирането на партньорката ви чрез орален секс например.

Сменяй позите

Вече казахме, че трябва да забравиш за заешките изпълнения. Опитай да редуваш няколко различни конфигурации. Превключването на пози осигурява време, в което пенисът ти не се стимулира. Може също да изпробваш някои по-сложни сексуални позиции, които изискват физическа издръжливост.

Мастурбирай предварително

Мастурбирането преди сексуален контакт е лесна техника за борба с преждевременната еякулация. Когато е минало повече време от последната ти еякулация, най-малкото докосване, близване или тласък може да те накара да свършиш.

Заложи на правилния презерватив

Презервативите могат да бъдат най-добрият ти приятел, ако искаш да прави по-продължителен секс. Повечето големи производители на презервативи изработват кондоми с по-голяма дебелина, които действат като десенсибилизатор за члена ти по време на секс.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ