5 неща, които трябва да знаете за жените и секса

08.11.2020, 14:00

Задължително!

   
 
5 неща, които трябва да знаете за жените и секса

Е, не можем да знаем всичко за жените. Съмняваме се, че и те знаят всичко за себе си. Иначе едва ли биха реагирали различно в една и съща ситуация всеки път, особено когато става дума за секс. Не знаем дали се усещат, но е адски дразнещо. Тъкмо си мислим, че сме подготвени за следващия път, в който се скъса презерватива например. Взели сме опаковка противозачатъчни за след секс. Този път обаче, тя вместо да се паникьоса и да започне да си скубе косите като миналия път, когато това се е случило, ви поглежда презрително с думите: "Какво, толкова ли е страшно ако имаш дете от мен?!" Не се отчайвайте! Никога няма да узнаем всичко за жените. Полезно е обаче постоянно да научаваме по нещо за тях. Или поне да разберем тези пет неща, които разбрахме от AskMen.

Пет неща, които трябва да знаете за жените и секса

1. Жените се възбуждат от други жени

Жените се възбуждат от всякакъв вид еротика, включително сцени с мъже, мъже с жени и само жени, което свидетелства за бисексуалния модел на поведение. Това не означава, че всички жени се държат като бисексуални. Нито пък означава, че жена ви ще се зарадва да заведете вкъщи готината рецепционистка от офиса, за да си направите тройка. Това просто означава, че жените могат да се възбудят от мисли и образи и на двата пола за разлика от повечето хетеросексуални мъже, които се възбуждат само от хетеросексуална еротика или гейовете, които се възбуждат само от хомосексуални образи.

2. Жените, които се считат за секси, по-лесно получават оргазъм

Начинът, по който изглежда тялото им, е пряко свързан със сексуалността на жените. Дамите, които са по-положително настроени към собствените си гениталии, по-лесно стигат до оргазъм и е по-вероятно да бъдат по-ангажирани със сексуалното си здраве. Те редовно посещават гинеколог.

3. Жените предпочитат да им изневерявате физически

Жените се страхуват много повече от емоционалната изневяра, отколкото от физическата, докато при мъжете е обратното. Това означава, че дългите обеди с ваша колежка могат да вбесят половинката ви много повече от това тя да знае, че някога сте правили секс с другата жена. Що се отнася до тяхното поведение, жените се чувстват по-малко виновни, ако имат секс афера с друг, отколкото мъжете. Представителките на нежни пол обаче чувстват много по-голяма вина ако имат емоционална връзка с друг мъж.

4. Жената може да бъде възбудена физически, но не и емоционално

Женският мозък може да раздели менталната от гениталната възбуда. И при жените те функционират отделно. Например, дори жената да не е ментално възбудена, тялото ѝ може да реагира физически на сексуалния акт. (Затова съществува известно объркване при някои жертви на изнасилване, които получават спонтанен оргазъм по време на акта.) Това обяснява и как проститутките могат да работят без да се възбуждат от клиентите си.

5. Жените чувстват привързаност след секс

По принцип жените са по-малко способни да имат сексуални връзки за една нощ. Това дори си има физическо обяснение. Телата им отделят хормона окситоцин по време на оргазъм. Същият хормон се отделя по време на кърмене. Поради тази причина понякога жените започват да изпитват чувства към мъжа, с който са правили секс дори и да не го искат. И да, точно затова продължавате да получавате смс-и от онази мацка, с която просто се забихте една вечер.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 2
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 28.11.2011 | 21:58
2 vav vsiako ogledalo vinagi ima po edno 4erno petance ta taka4e dishaite spokoino maje ako sko4a i padna to e zashtoton az ska4am no ne 4e niakoi me e butnal VIVI E LASHA VIVERE.
от Не е посочен | 04.11.2011 | 23:58
1 Написаното е с правописни и стилистически грешки.Това ме води до мисълта,че авторът е некомпетентен. Поздрави Димитър Донев
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ