5 научни доказателства, че мастурбацията е полезнa

10.11.2016, 11:15

Да се сексиш сам е хубаво нещо, както и да го погледнеш

   
 
5 научни доказателства, че мастурбацията е полезнa

През години мастурбацията е заклеймявана не само от Църквата, но и от науката. Считало се е, че това, освен нехристиянско и грешно, е също така вредно и опасно. Сега вече никой не вярва на тези глупости. Съвременната наука доказа отдавна, че мастурбацията е процес, който е напълно естествен и всички здрави мъже и жени го правят.

Медицинският сайт Medical Daily отиде дори по-далеч и написа статия, която изтъква ползите от мастурбацията. Ние ти я преведохме, защото сме ти приятели.

ПОВИШАВА НАСТРОЕНИЕТО

Според клиничния сексолог Глория Брейм: "Мастурбацията кара мозъка да отделя изключително полезния хормон допамин, който е отговорен за човешкото щастие".

УВЕЛИЧАВА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ПОЛОВИЯ АКТ

Както всеки притежател на пенис, вероятно знаеш, че след като свършиш веднъж, след това далеч по-лесно контролираш нещата.

ПОДОБРЯВА ЕРЕКЦИЯТА

Когато мастурбираш, тренираш долните тазови мускули и това поддържа ерекцията ти стабилна.

1803773

ПОВИШАВА ИМУНИТЕТА

Мастурбацията помага за отделянето на малки нива кортизол (хормон на стреса). Той е много важен за защитата на организма от същинския стрес и подобряването на имунната система. Основната роля на кортизола е да регулира кръвното налягане и функциите на сърдечно-съдовата система. Освен това кортизолът регулира използването на протеина, въглехидратите и мазнините в тялото.

ПОВИШАВА ЗАЩИТАТА ОТ РАК НА ПРОСТАТА

Това изследване ще ти хареса. Нередовния секс води до застои на спермата в твоя организъм, което от своя страна може да доведе до инфекции. Според изследването на учените от Харвардския университет мъжете след 20 години, които мастурбират минимум 21-пъти месечно (или правят секс) намаляват шанса да се разболеят от рак на простата с 19%. При мъжете след 40 години процентите скачат на 21. И сега внимателно! Мъжете, които правят миниум 5 пъти седмично секс (или мастурбират) увеличават защитата с 33%.

Като цяло не те караме да си много ентусиазиран, но имай предвид, че е полезно!

1803771

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ