Руски разузнавач се смее преди разстрела си и още 7 поразителни снимки от Втората световна война

Историята от старите ленти

   
 
Руски разузнавач се смее преди разстрела си и още 7 поразителни снимки от Втората световна война

Всички сме чували, учили и сме се съмнявали около събитията, които са се случвали през най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Конспирациите до такава степен са объркали събитията около световните политики тогава, че историята на Втората световна война се е превърнала в суха хроника, а реалните истории някак тънат в една особено съмнителна мъгла.

Предлагаме ви да разгледате тези снимки и поне донякъде да влезете в атмосферата на страшната действителност, ние няма да ви занимаваме със скучна информация.

Бръснат момиче, защото имала връзка с нацист

След края на окупацията на Франция, местните жители решили да накажа всички онези, които са намерили общ език с нацистите. Около 10 хиляди французи (най-вече жени) изпитали на гърба си обществения гняв. Най-популярното наказание станало да обръснат виновниците гола глава. Тази снимка е направена на 29 август 1944 година в град Монтилимар. Момичето на снимката имало връзка с нацист.

1641152

Слон оре вместо кон

На война се взимат не само млади момчета, но и коне. А когато няма коне, как ще се изпълняват земеделските потребности? Ами, както може! Дори с циркови слонове. На снимката виждате слон от цирка на братя Алмар, който оре в окупирана Франция през 1941 година.

1641200

Смъртното наказание на немския генерал Антон Достлер

Генерал Антон Достлер е обвинен в убийството на 15 американски войници, който вече са били в плен. Той е бил заловен в испанската провинция Казерта. Екзекуцията на нациста е на 1 декември 1945 година.

1641099

Есесовци се молят на Аллах

Учудихме ли ви? Точно така, в редиците на SS ("охранителен отряд" - голяма паравоенна организация, един от важните компоненти на нацистката партия в Германия) е имало дивизия с мюсюлмани. След окупацията на Сараево през 1943 година е имало доброволна дивизия от босненски мюсюлмани, която в най-добрите си времена наброявала 26000 души. На снимката е 13-а горна дивизия на SS "Ханджар".

1641116

Руски разузнавач се смее преди разстрела си

Съветски разузнавач се усмихва на камерата, макар да знае, че след секунда ще бъде убит от финландския офицер. Снимката е направена в гора в Източна Карелия през 1942 година, но изпаднала от финландското военно министерство чак през 2006 година. През всичките години снимката била засекретена.

1641086

Летящите тигри над Китай

През втората световна война САЩ помага на Китай както може. На снимката е доброволна дивизия от подразделението "Летящите тигри". Дивизията се е разделяла на три ескадрили: "Адам и Ева", "Панда" и "Ангелите на смъртта". На снимката е 33-а ескадрила на тежките бомбардировачи на "Ангелите на смъртта", през 1942 година. Точно тези, които по-късно стават легендарните рокери от Hells angels!

1641170

Персоналът на Аушвиц се забавлява

Персоналът на един от лагерите в комплекса на смъртта Аушвиц си спретват купон на двора. Все едно са нормални хора, годината е 1942 г.

1641189

Нощта на победата

В 2 часа и 10 минути на 9 май е прочетена капитулацията на Германия. В следващите няколко часа Червеният площад събира най-щастливата тълпа в историята. 

1641134

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ