Честито на колекционерите!

26.11.2011, 12:47

   
 
Честито на колекционерите!

От Ferrari ни изненадаха с последната новина, която се разпространи до всички ценители на червените зверове на четири колела.

Италианската автомобилна компания ще създаде частен клуб за колекционери, като по този начин ще им даде достъп до специални лимитирани серии автомобили, белязани с пърхащия жребец. Идеята за подобно начинание дошло от горчивия опит на изпълнителния директор Лука Кордеро ди Монтедземоло по време на Concours d'Elegance в Пебъл Бийч миналата година. Тогава няколко колекционери на Ferrari показали недоволството си от факта, че не можели да си купят изложената SA Aperta (роудстър версия на купето 599 GTB с цена от 400 000 евро), тъй като серията била ограничена до 80 автомобила. Изборът на точно тази цифра била 80-годишнината на Pininfarina, които правят доработки и модификации на почти всички модели на Ferrari от 1951 г. насам.

"Не ми се иска верните ни клиенти колекционери да пропускат възможността да купят автомобил от специалните ни серии", жалва се Монтедземоло пред Automotive News.

Това е причината да запланува създаването на една по-специална програма за клиентите си. Колекционерският клуб е по-ексклузивен от този на собствениците, като едно от главните условия за членството в него е притежанието на най-малко пет автомобила с марката Ferrari. И докато собствениците на поне една подобна машина се радват на привилегиите, които членските клубове в над 30 страни им дават, като посещения на конкурси, тест-драйв, гала вечери и благотворителни събития обвързани с Ferrari, то "супер клубът" ще даде възможността на почетните членове да бъдат първите щастливци, които ще се докосват до специалните лимитирани издания на италианската компания.

А това е само началото, след като идеята стане реалност дори не искаме да се замисляме какво още ще предложи Монтедземоло на щастливите притежатели на най-малкото пет Ferrari-та. За сега са се записали 300 ентусиасти, които определено не крият италианските си автомобили и любовта си към тях.

Е, ние не сме сред тях, но колкото и да не ни радва този факт държахме да ви кажем за случващото се просто в случай, че вие сте потенциалният триста и първи член на Клуба.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ