Хитове, направили богати едни звезди, вместо други

23.03.2016, 17:00

Колко ли съжаляват сега

   
 
Хитове, направили богати едни звезди, вместо други

Да, става дума за песни, които са се превърнали в хитове и донесли милиони на онези, които са ги изпълнили. Оказва се обаче, че тези песни са били написани за други звезди, които, по една или друга причина, са ги отхвърлили. Сигурно сега горчиво съжаляват.

Майкъл Джексън отказва парчето "Rock Your Body", то отива при Джъстин Тимбърлейк

В дебютния албум на Джъстин Тимбърлейк - "Justified", има едно парче "Rock Your Body", което било предвидено за албума на Майкъл Джексън "Invincible". Кралят на попа обаче не харесал песента, която стига по-нагоре в класациите от всяко парче от "Invincible".

1671902

"Umbrella" на Риана била отказана от Бритни Спиърс

Да, "Umbrella" е парче, написано за Бритни Спиърс, но нейната компания отхвърлила песента. Когато Риана го пусна през 2007 г., то стана тотален хит.

1671896

"N—-s in Paris" -  отказано от Pusha T, остава за Jay-Z и Кание Уест

1671897

"Since You've Been Gone" било написано за Хилари Дъф, но тя го отказва и го изпява Кели Кларксън

Даже първоначално песента била написана за Пинк, тя я отхвърля, предлагат я на Хилари Дъф. Тя я харесала, но не успяла да се справи с някои високи тонове. През 2002 г. я записва Кели Кларксън и парчето става хит.

1671893

Историята на "Golddigger"

Кание Уест написва парчето "Golddigger" за певицата Shawnna, но тя се отказва от нея. После Кание променя текста, за да може да бъде изпята от мъж и всички знаем какво става. Особено след вещата намеса на Джейми Фокс.

1671895

"Telephone" на Лейди Гага била за Бритни Спиърс

Самата Гага е написала песента за Бритни, но тя не я включила в албума си "Circus" и Лейди Гага решила да я направи с Бионсе. Иначе има и запис на "Telephone" в изпълнение на Бритни от 2010 г.

1671899

Крис Браун - "DIsturbia" - Риана

Парчето било написано за Крис Браун. Той тогава работел по албума си "Forever", но не включил песента в него, а позволил на гаджето си по това време - Риана, да го направи хит.

1671898

"Happy" на Pharrell била за CeeLo Green

Така е, но Pharrell я превръща в тотален хит, продавайки 5 милиона копия от нея. Парчето остава в Billboard Hot 100 цели 47 седмици подред.

1671901

"S.O.S." на Риана била за Кристина Милиан

Парчето остава три седмици на върна на Billboard Hot 100 през 2006 г., след като Риана го записва, защото Кристина Милиан отказва предложената ѝ песен.

1671904

"Let's Get Loud" на Дженифър Лопес била за Глория Естефан

Глория Естефан участва в написването на песента, но се отказва да я записва, защото звучала много като предишните ѝ песни. Така Джей Ло получава шанса да направи поредния си голям хит.

1671900

"We Found Love" на Риана била за Никол Шерцингер

Аха, но Никол си има навика да отказва парчета, които после стават тотални хотове, като "We Found Love" на Риана, "Crazy" на Gnarls Barkley, "Just Dance"на Лейди Гага и "My Humps" на The Black Eyed Peas.

1671903

"Baby One More Time" на Бритни Спиърс била за TLC

Спомняте ли си триото TLC? Та за тях бил написан първият голям хит на Бритни Спиърс с първоначално заглавие "Hit Me Baby". Една от мадамите от триото казала, че парчето е хубаво, но не си представя някоя от тях да пее "Hit me baby one more time". Е, Бритни явно си го е представила и добре ѝ се получи.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ