Собственици на биткойни загубиха всичко, заради забравени пароли

14.01.2021, 13:00

Каръци отвсякъде!

   
 
Собственици на биткойни загубиха всичко, заради забравени пароли

Наскоро курсът на биткойн достигна своя рекорд - цената скочи над 40 хиляди долара. Но не всички късметлии, които притежават тази криптовалута си търкат щастливо ръцете. Някои от тях останаха много нещастни. Работата е там, че много собственици на биткойни просто са забравили паролите си от електронните си портфейли. Така цял куп криптовалута на обща стойност 140 милиона долара беше замразен.

Паролата се задава веднъж завинаги и не може да бъде променена. А много собственици пазели паролите от портфейли с биткойн само на хартия или в компютър, в следствие на което ги загубили. Един от тях, програмистът от Сан Франциско Стивън Томсън, сега има 220 милиона долара в сметката си!

Потребителят има право на 10 опита да запомни паролата. След това достъпът до портфейла бива блокиран завинаги. Например на Стивън Томпсън му остават само 2 опита. Друг собственик на портфейла вече е загубил 25 милиона долара - всичко това, защото колегата му форматирал лаптопа, на който съхранява пароли.

Това ще служи за урок на всички да пазят паролите са на поне няколко сигурни места. На мястото на тези хора никога нямаше да си простим случилото се.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ