На какво ли не е способна молекулярната кухня вече. Така изведнъж се пръкна да направиш камък, който се яде. Показваме не е сложно, но не го сервирай на жена си.
Стъпка 1
Вземи 12 малки картофа, 60 грама агалит, това е хранителен каолин (с други думи: годна за консумация глина), 40 г лактоза, малко черен хранителен оцветител, половин чаша вода, чаена лъжичка сол, 12 сандвича и нещо, за което могат да се използват тези шишчета да се придържаме. Най-доброто от всичко - дъска с предварително направени дупки.
Стъпка 2
Свари картофите без да ги белиш в подсолена вода и наблюдавай внимателно. Веднага след като можеш да ги пробиеш, но са плътни още ги махни от огъня. Изчакай да изстинат леко.
Стъпка 3
Докато картофите се охлаждат, разбъркай агалита, лактозата и щипка сол до получаването на еднородна смес. Във водичка смеси черна боя и добави към тестото от агалит. Бъркай докато не получиш паста. След това оставят за 12 часа в хладилника.
Стъпка 4
Пробий картофа с шиш, потапяш го в пастата и вертикално го оставяш, за да изсъхне. Правиш същото с всички останали. После слагаш във фурната на най-ниската температура и държиш, докато покритието изсъхне.
Стъпка 5
Поднасяш със сос от сирена или гъбен. Измисли някаква смешка пред гостите, че днес ще ги почерпиш с камъни.