Мъж съди Apple, след като съпругата му намери „изтрити“ съобщения до проститутка

19.06.2024, 12:00

Да, Apple са виновни!

   
 
Мъж съди Apple, след като съпругата му намери „изтрити“ съобщения до проститутка
Източник: Canva

Неверен съпруг, който уреждаше срещи с проститутки чрез съобщения на своя iPhone, води съдебни дела срещу Apple, след като съпругата му откри, че изтритите му съобщения все още се съхраняват на свързан компютър.

Изпитанието в крайна сметка доведе до развода му, за който британецът обвинява американския производител на телефони. Мъжът казва, че липсата на прозрачност на Apple по отношение на статуса на изтритите съобщения е довела до краха на брака му.

Мъжът, чието име не е разкрито публично, призна в интервю, че се е свързвал със секс работници чрез приложението iMessage на своя iPhone.

По-късно той изтри тези съобщения от телефона, вярвайки, че са изтрити завинаги. По-късно обаче съпругата му намерила тези съобщения на iMac.

"Ако бях в състояние да говоря разумно с нея и тя не го осъзнаваше толкова брутално, можеше все още да съм женен"', казва мъжът.

Сега той търси 5 милиона паунда обезщетение от Apple, като обвинява производителя на телефона за развода си и го обвинява, че го е подвела по отношение на статуса на съобщенията му. Адвокатът на мъжа Саймън Уолтън каза, че американският гигант не е бил наясно относно политиката по отношение на изтритите съобщения.

Ултън прояви интерес да се свърже с други клиенти на Apple, които са се сблъскали с подобни проблеми.

Той вярва, че ако Apple бяха съобщили по-ясно за изтриването на съобщения на различни устройства, това потенциално би могло да спаси брака на клиента му.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ