Филмът „Peaky Blinders“ официално получи зелена светлина

05.06.2024, 10:00

С Килиан Мърфи в главната роля и като продуцент!

   
 
Филмът „Peaky Blinders“ официално получи зелена светлина
Източник: IMDB

Филмът "Peaky Blinders" официално получи зелена светлина в Netflix и Килиан Мърфи се завръща в ролята на Томас Шелби, съобщи Deadline.

Том Харпър режисира неозаглавения филм. Той не е непознат за феновете на "Peaky Blinders", след като ръководи едната половина на сезон 1.

Продукцията трябва да започне по-късно тази година по сценарий на създателя на "Peaky" Стивън Найт. Продуценти са Карин Мандабах, Найт, Мърфи и Гай Хийли. Изпълнителни продуценти включват Харпър, Дейвид Косе, Джейми Глейзбрук, Андрю Уорън и Дейвид Мейсън. Филмът ще бъде направен съвместно с BBC Film.

Найт каза на Birmingham World през март, че филмът продължава с Мърфи на борда. Но това е първото официално потвърждение със студийна зелена светлина.

Подробностите за сюжета и по-нататъшните кастинги се пазят в тайна, въпреки че Найт по-рано каза пред Deadline, че филмовата история ще се развива по време на Втората световна война.

 'Изглежда, че Томи Шелби не е приключил с мен. … Много е приятно да си сътрудничим отново със Стивън Найт и Том Харпър по филмовата версия на "Peaky Blinders". Това е за феновете", каза Мърфи пред Deadline.

Приветстваният от критиците сериал започна да се излъчва през 2013 г. по BBC Two в Обединеното кралство, като Netflix се присъедини към битката през 2014 г. Сериалът направи скок от BBC Two до BBC One през 2019 г., след като четвъртият му сезон спечели BAFTA за най-добра драма. Общо шоуто продължи шест сезона, като кулминацията беше през 2022 г.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ