Триумфално завръщане на космическия ужас „Пришълецът: Ромул“ – вече в кината

18.08.2024, 10:00

Поглед зад кулисите на ужасяващия хит

   
 
Триумфално завръщане на космическия ужас „Пришълецът: Ромул“ – вече в кината

Пришълецът: Ромул владее кината, които се огласят от писъци на ужас, но и на радост. Ксеноморфа, може би най-иконичното извънземно чудовище в историята на киното, отново шества на големия екран по-ужасяващ от всякога, трайно травмирайки новите поколения и хвърляйки в екстаз отколешните фенове, които от години мечтаят за подобно качествено завръщане. Критиката също е единодушна, Пришълецът: Ромул е най-добрият филм от франчайза след класиките Пришълецът (1979) на Ридли Скот и Пришълците (1986) на Джеймс Камерън.  

Начело на Пришълецът: Ромул е Феде Алварес (Не дишай, Злите мъртви), който майсторски преплита напрежение с психологически и космически ужас. Режисьорът и сценарист умело връща поредицата към нейните корени на чист хорър, използвайки суров и реалистичен визуален стил, както и редица техники, които не са прилагани от години. Интересни подробности за творческия му подход научаваме лично от Алварес  и от част от младите звезди на филма, които споделят своите впечатления за работата си по продукцията. Те също са категорични, Пришълецът: Ромул включва всички неща, които обичаме във франчайза и е наистина страшен. Ако ви стиска, не го пропускайте – вече в кината.  

 

 

Режисьор на Пришълецът: Ромул е Феде Алварес (Не дишай, Злите мъртви), който е и сценарист заедно с Родо Саягуес (Не дишай 2), по образи, създадени от Дан О’Банън и Роланд Шъсет. Продуценти са Ридли Скот, Майкъл Прус и Уолтър Хил, а в ролите са Кейли Спейни, Изабела Мърсед, Арчи Рено, Дейвид Джонсън, Спайк Фърн и др.

Писъците започнаха – Пришълецът: Ромул е вече в кината, 4DX и IMAX.


 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ