Разкриваме тъмното сърце на миналото с „Убийците на цветната луна“ от утре в кината

28.10.2023, 12:00

Майсторско, проницателно произведение на киноизкуството

   
 
Разкриваме тъмното сърце на миналото с „Убийците на цветната луна“ от утре в кината

От утре прочутият киногений Мартин Скорсезе ни прави част от забележителната и сърцераздирателна история на Убийците на цветната луна – силна, дръзка и ярка творба, която красиво пресъздава една истинска трагедия. По-слабият разказвач би я представил от гледната точка на добрите, на спасителите. Но великият маестро, в унисон със стила си, я разказва чрез образите на омерзителните мъже.

Запознаваме се с Уилям (Робърт де Ниро), който боготвори властта и парите, и племенникът му Ърнест (Леонардо ДиКаприо), който все още търси своето място в света. Животът им се преплита с този на населението на Осейдж – народ, останал верен на ценностите, които е запазил в себе си от някогашната си родина в източната част на Съединените щати и преселен в резерватите в Оклахома. След откриването на петрола социалните йерархии по тези неасфалтирани улици се преобръщат, докато заможните семейства от племето осейдж строят и обзавеждат големи къщи, носят богатството си под формата на бижута и кожи и се придвижват из града с модерни коли, управлявани от бели слуги. 

Към актьорския състав на Убийците на цветната луна, заедно с ДиКаприо и де Ниро, се присъединява Лили Гладстоун, която влиза в ролята на Моли Кайл, като филмът разглежда невероятния романс между нея и героя на ДиКаприо. Техните отношения са средството, чрез което се запознаваме с драматичните събития, които ни завладяват стъпка по стъпка с дълбока морална скръб и душевна болка.


Ново видео зад кадър ни въвлича още по-дълбоко в ума на ненадминатия талант на режисьора, а впечатляващият актьорски състав допринася за могъщия размах на филма, който задълбочено разглежда темите за алчността, корупцията и жаждата за власт и дълбоко анализира тъмните страни на човешката природа. Скорсезе не се притеснява да изобрази нагледно историческите несправедливости, преживени от местното население, като изважда на показ част от отдавна забравената история на Америка. 

В Убийците на цветната луна участват още Джеси Племънс, Танту Кардинал, Джон Литгоу, Брендън Фрейзър, Кара Джейд Майерс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Бело, Луис Канселми, Татанка Мианс, Майкъл Абът-младши, Пат Хийли, Скот Шепърд, Джейсън Исбел и Стърджил Симпсън. 

Сблъскваме се с бруталния реализъм на Убийците на цветната луна от утре само в кината и IMAX.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ