Открийте човека зад феномена „Ейми Уайнхаус: Back to Black“

03.03.2024, 12:00

Изживейте всяка песен!

   
 

Нейната музика. Нейният живот. Нейното наследство. Този април, само в кината, Ейми Уайнхаус: Back to Black ще предложи на зрителите безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика. Разказан от гледната точка на Ейми и вдъхновен от дълбоко личните ѝ текстове, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена. 

Сценарият на Ейми Уайнхаус: Back to Black е дело на номинирания за БАФТА и имащ сериозен опит с биографичните и музикални филми Мат Грийнхалч (Контрол, Film Stars Don't Die in Liverpool), а на режисьорския стол сяда Сам Тейлър-Джонсън, която работи с Грийнхалч по номинирания за четири награди БАФТА Младият Джон Ленън. В ролята на Ейми Уайнхаус влиза обявената от Screen International за "звезда на бъдещето" Мариса Абела (Industry), която изпълнява и голяма част от най-емблематичните песни на звездата. 

Виждаме наистина уникалното превъплъщение на Абела като Ейми в трейлъра на Ейми Уайнхаус: Back to Black, който също така разкрива, че филмът няма да бъде просто поредната биография, а точно като музиката на Уайнхаус, извира от сърцето и душата на своите създатели и ще разкаже една забележителна, емоционална история, която няма да остави нито едно сухо око в кината този април. 

 

 

Режисьор на Ейми Уайнхаус: Back to Black е Сам Тейлър-Джонсън (Младият Джон Ленън, A Million Different Pieces, Петдесет нюанса сиво), а сценарият е на Мат Грийнхалч (Контрол, Младият Джон Ленън Film Stars Don't Die in Liverpool). Освен Мариса Абела в роялта на Ейми Уанхаус, във филма участват още Джак О’Конъл като съпругът ѝ Блейк Фийлдър-Сивил, легендите на британското кино Еди Марсан и Лесли Манвил като бащата и лелята на Еми, Джулиет Коуан като Джанис Уанхаус-Колинс и др. 

Време е за затрогващата мелодия на Ейми Уайнхаус: Back to Black от 12 април само в кината. 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ