Куентин Тарантино се готви да режисира последния си филм, озаглавен „The Movie Critic“

17.03.2023, 10:00

Идва ли наистина краят на една легенда?

   
 
Куентин Тарантино се готви да режисира последния си филм, озаглавен „The Movie Critic“
Източник: 9GAG

Куентин Тарантино предостави някои подробности около следващия си филм, за който твърди, че ще бъде неговият десети и последен.

Според The ​​Hollywood Reporter режисьорът, който избухна през 90-те години с "Глутница кучета" и "Криминале" – вече е завършил сценария за новия филм. Съобщава се, че е озаглавен "The Movie Critic", действието се развива в Лос Анджелис в края на 70-те години и се фокусира върху жена герой. Също така се предполага, че ще бъде заснет още тази есен, въпреки че все още няма студио.

Според THR е възможно историята да се фокусира върху Полин Каел, един от най-влиятелните филмови критици на всички времена. Каел, който почина през 2001 г., беше не само критик, но и есеист и романист. Тя беше известна с яростните си спорове с редактори, както и с режисьори. В края на 70-те години на миналия век Каел има много кратък стаж като консултант за Paramount, позиция, която тя приема по нареждане на актьора Уорън Бийти. Времето на тази работа на Paramount изглежда съвпада с настройката на сценария и е известно, че режисьорът изпитва дълбоко уважение към Каел, което прави шансовете тя да бъде обект на филма по-вероятни.

Тарантино отдавна твърди, че иска да режисира 10 филма или да се пенсионира, докато навърши 60 години. Сценаристът и режисьор вече е направил девет (ако броите двата филма "Убий Бил" като един ) и навършва 60 по-късно този месец.

"Искам да спра в определен момент. Режисьорите не стават по-добри с напредване на възрастта. Обикновено най-лошите филми във филмографията им са последните четири в края. Занимавам се изцяло с моята филмография и един лош филм заменя три добри. Не искам в моята филмография тази лоша комедия, филмът, който кара хората да си мислят: "О, човече, той все още си мисли, че е като преди 20 години." Когато режисьорите остареят, не е хубаво.", допълва той.

Досега филмите на Тарантино са му спечелили безброй награди, включително два Оскара за "Криминале" и "Джанго без окови" (най-добър оригинален сценарий и в двата случая).


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ