Брендън Фрейзър печели Оскар за най-добър актьор за „Китът“

13.03.2023, 09:26

Напълно заслужено!

   
 
Брендън Фрейзър печели Оскар за най-добър актьор за „Китът“

Брендън Фрейзър спечели "Оскар" за най-добър актьор за "Китът" на 95-ата церемония по връчване на наградите "Оскар".

Фрейзър победи редица претенденти, включително Остин Бътлър на Елвис и Колин Фарел на Банши на Инишърин.

Ролята вече спечели Фрейзър награда за най-добър актьор на наградите на Гилдията на актьорите и Изборът на критиците, както и номинации за най-добър актьор за БАФТА и Златен глобус (за филмова драма). Фрейзър избра да не присъства на последното, след като през 2018 г. заяви, че бившият президент на наградите "Златен глобус" Филип Бърк го е нападнал сексуално през 2003 г. Бърк нарече обвинението "пълна измислица". Вътрешно разследване стигна до заключението, че Бърк е "докоснал неуместно" Фрейзър, но каза, че действието на Бърк "е имало за цел да се приеме като шега, а не като сексуален напредък".

Фрейзър печели слава за първи път през 90-те години със запомнящи се роли във филми като "Encino Man", "Airheads" и "Мумията".

В "The Whale" актьорът изигра представлението на живота си. В ролята на Чарли, тежащ 270 кг онлайн инструктор по писане, който копнее да оправи отношенията си с проблемната си дъщеря тийнейджърка (Сейди Синк), преди да е станало твърде късно, Фрейзър впечатлява с красив и съпричастен портрет на мъж, който е твърд към себе си и който е правил грешки, но вярва в най-добрината на хората.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ