Кое е общото между сериалите "Отвъд" и "Изгубени"?

05.09.2023, 12:00

Освен, че са безумно добри!

   
 
Кое е общото между сериалите "Отвъд" и "Изгубени"?
Източник: collider.com

И преди сме ти говорили за сериала "Отвъд", така че, ако не си го гледал още, време е да го направиш. Толкова е пленяващ и свръхестествен, че няма как да не те заинтригува.

Поредицата показва живота на хора, попаднали случайно в обитаван от странни същества град, от който няма как да се измъкнат. Но дали сериала има повече общо с едновременно обичания и мразения от феновете паранормален и езотеричен сериал "Изгубени"?

Какво прави "Отвъд" толкова уникален и как концепциите и сюжетните идеи се пресичат с тези на другите два сериала? Концепциите на "Отвъд" пресичат ли се с "Изгубени" пряко или косвено? След зашеметяващия финал на сезон 2 на "Отвъд", мнозина се чудят дали свръхестественото обяснение е единственото възможно.

Освен Харолд Перино, който играе шериф Бойд в "Отвъд", има множество други концепции, съдържащи се в "Изгубени", които биха могли да дадат улики за предстоящите отговори в "Отвъд". Харолд Перино беше представен в "Изгубени", заедно със сина си Уолт и в крайна сметка успя да избяга от острова.

Въпреки че мнозина бяха разочаровани от отворения финал на "Изгубени", който предостави много малко конкретни обяснения на повдигнатите въпроси, усещането и духът на сериала беше това, което ни помага да разберем "Отвъд". Това се дължи на факта, че част от екипа на "Изгубени" работи по "Отвъд".

Концепцията за блокираните на мистериозно място хора е взета от "Изгубени" , както и заплахата, идваща ит мистериозните създания, които нямат ясен произход или слабост. Докато "Изгубени"' имаше своето чудовище от черен дим, "Отвъд" има своите американски граждани от 50-те години. Друга идея, заимствана от Lost е, че никой от хората не може да разбере как са се озовали там или как могат да избягат.

Друга интригуваща идея и в свата сериала е нарастващата параноя има ли сред тях къртица, свързана по някакъв начин със странните събития? В "Изгубени" необичайните събития на острова са пряко свързанис научната група – Инициативата Dharma. По подобен начин в "Отвъд" имаме героя на Шеймъс Патерсън, Брик, който поставя под съмнение всички, всичко и всяка ситуация, обвинявайки почти всеки т перснажите, че по някакъв начин е замесен. Страхотното при сериала е, че принуждава зрителите да си зададат въпроса – прав ли е?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ