„Отвъд“ сезон 3: Всичко, което знаем досега

17.07.2023, 10:33

И ти нямаш търпение, нали?

   
 
„Отвъд“ сезон 3: Всичко, което знаем досега
Източник: IMDB

През февруари 2022 г. дебютира научнофантастичният телевизионен сериал на ужасите "Отвъд". Сериалът проследява историята на общност от хора, които се оказват в капан в кошмарен град, за който се смята, че се намира някъде в Средна Америка. Всяка вечер по здрач жителите заключват вратите и прозорците си и окачват защитни талисмани, за да се предпазят от чудовищните същества, които излизат от заобикалящата гора при падане на нощта. Водени от шериф Бойд Стивънс (Харолд Перино) и Дона Рейнс (Елизабет Сондърс), общността успява да си върне нещо, което прилича на нормален живот. Когато се правят грешки обаче, последствията са фатални. Докато слънцето изгрява отново, единственото доказателство, което чудовищата оставят след себе си, са изкормените трупове на онези, които са били навън след свечеряване. За година и половина от пускането си "Отвъд" натрупа многобройна аудитория от фенове на ужасите, с премиера на втори сезон през април 2023 г. През юни сериалът официално беше подновен за трети сезон и това е всичко, което знаем засега:

Можем да потвърдим, че третият сезон на "Отвъд" е определен за ориентировъчна дата на излизане през 2024 г. Както при предишните сезони, вероятно е и сезон 3 да се състои от 10 епизода и да следва седмичен график за пускане.

Ако случайно не си гледал първите два сезона, то ние те съветваме да го направиш - изобщо няма да съжаляваш! Ако не си, ето ти малко предистория. ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ЗА СПОЙЛЕРИ!

"Отвъд" започва с историята на семейство Матюс: съпруг и съпруга Джим (Еион Бейли) и Табита (Каталина Сандино Морено) и двете им деца Джули (Хана Черами) и Итън (Саймън Уебстър). По време на пътешествие в каравана си семейството е спряно от паднало дърво, препречващо пътя им. Принудени да се върнат, се оказват, че карат през малко градче. Въпреки че се опитват да избягат от границите на града няколко пъти с течение на часовете, те се оказват необяснимо завъртащи се обратно в центъра му, въпреки че пътуват по права линия. Все по-изнервени от тази абсурдна ситуация, Матюс попадат в пътен инцидент с друга група новодошли. Докато жителите на града се втурват да помогнат, за семейството става твърде ясно, че са попаднали в истински кошмар. През целия сезон 1 и сезон 2, сериалът ни запознава с многото жители на града - някои от които са били затворени там по-дълго, отколкото са живели "отвън". Научаваме също, че чудовищата, които дебнат в гората до падането на нощта, са само върхът на айсберга, като във всеки епизод се разкриват още слоеве от магията и мистерията.

Как приключи сезон 2? ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ЗА СПОЙЛЕРИ!

 

Във втория сезон на "Отвъд" видяхме пристигането на автобусната група, което предизвика раздор между някои от новодошлите и дългогодишните жители. Освен това видяхме как мрачната мистерия по отношение на самия град се ускорява до следващото ниво, като Харолд Перино като шериф Бойд спечели одобрението на критиците за представянето си през цялото време.

Справедливо е да се каже, че финалът на Сезон 2 остави публиката с повече въпроси, отколкото отговори. Вдъхновен да види как синът му Елис (Кортеон Мур ) се жени за бременната Фатима (Пега Гафури), Бойд се заема да намери древния затвор, в който е имал ужасяваща среща. Този път той успява и въпреки че първоначално е предупреден да не го прави от видение на починалата си съпруга, Бойд успява да освободи Джули, Мариел (Кейлън Ом) и Рандал (Ей Джей Симънс) от техните коматозни състояния. Също в епизода, Джейд (Дейвид Алпай) се впуска дълбоко в тунелите на гората, за да проучи странните деца, които Табита вижда. Той вижда децата да лежат върху каменни плочи, зловещо пеейки на символа, от който е измъчван, откакто е пристигнал в града.

Междувременно Табита поема мисия към кулата, вярвайки, че целта ѝ да спаси децата е свързана с обитателите, които най-накрая ще бъдат освободени от живия им ад. Когато стига до върха на кулата, тя се натъква на Момчето в бяло (Вокс Смит), което ѝ казва: "Това е единственият начин", преди да я бутне през прозореца на стотици метри от земята. В поразителната последна сцена Табита се събужда в болница във външния свят. През прозореца на високата сграда се вижда оживен град, докато Табита осъзнава, че семейството ѝ е останало на мистериозното място.

Сюжетните подробности около сезон 3 в момента се пазят в тайна, но като се вземе предвид как е приключил сезон 2, предполагаме, че зрителите могат да очакват да видят "външния свят" да влезе в игра. Ако приемем, че Табита всъщност е пробила свръхестествения балон и е влязла в реалността, ние вярваме, че третата част ще се фокусира върху нейния опит да разреши мистерията отвън.

Освен това очакваме детето на Фатима и Елис да бъде основна сюжетна точка в Сезон 3. Преди да пристигне в града, лекарите потвърдиха, че Фатима е безплодна. Тъй като "магията" на града несъмнено играе роля за това тя да забременее, предполагаме, че детето ще има някаква връзка със свръхестественото. Друг жител с необичайни способности е новодошлият Елджин (Нейтън Д. Симънс), който е имал предчувствие, че той и групата му с автобус ще попаднат в капан в града, преди това да се случи. Елджин трябваше да каже нещо важно на Фатима в края на Сезон 2, но двамата бяха прекъснати. Дали той някак си е "видял" детето ѝ да допринесе за завръщането на жителите у дома?

А актьорите?

Въпреки че в момента няма официални съобщения за актьорския състав, ние вярваме, че следните хора вероятно ще повторят ролите си в Сезон 3: Харолд Перино като шериф Бойд Стивънс, Каталина Сандино Морено като Табита Матюс, Ейон Бейли като Джим Матюс, Дейвид Алпай като Джейд Херера, Елизабет Сондърс като Дона Рейнс, Скот МакКорд като Виктор, Рики Хе като Кени Лиу, Клоуи Ван Ландшут като Кристи Милър, Пега Гафури като Фатима Хасан, Corteon Moore като Елис Стивънс, Хана Черами като Джули Матюс, Саймън Уебстър като Итън Матюс, Ейвъри Конрад като Sara Myers и Елизабет Moy като Tian-Chen Liu.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ