Звездите от „Ромео и Жулиета“ от 1968 г. съдят Парамаунт за сексуално насилие заради гола сцена с подрастващи

05.01.2023, 10:18

Как изобщо са го допуснали?

   
 
Звездите от „Ромео и Жулиета“ от 1968 г. съдят Парамаунт за сексуално насилие заради гола сцена с подрастващи
Източник: 9GAG

Оливия Хъси и Леонард Уайтинг, звездите от "Ромео и Жулиета" на Франко Дзефирели, съдят Парамаунт за гола сцена във филма.

Актьорите, които сега са съответно на 71 и 72 години, заведоха дело във Върховния съд на Санта Моника на 30 декември 2022 г. То обвинява студиото в сексуална експлоатация и разпространение на голи изображения на подрастващи деца.

В иска се твърди, че Дзефирели, който почина през 2019 г., е уверил и двамата актьори, че във филма няма да има голота и че ще носят бельо в телесен цвят в сцената в спалнята. Но в последните дни на снимките, режисьорът твърди, че ги е умолявал да се снимат голи с грим за тяло, "или филмът ще се провали".

Хъси е на 15 години, а Уайтинг - на 16, когато снимките започват. Според жалбата, Дзефирели им показал къде ще бъде позиционирана камерата и ги уверил, че във филма няма да се снима или пуска голота. В иска се твърди, че той е бил нечестен и че Уайтинг и Хъси всъщност са заснети голи без тяхно знание.

Хъси и Уайтинг твърдят, че са претърпели душевни страдания и емоционален стрес през 55-те години от излизането на филма, а също така са загубили възможности за работа. Вследствие на филма, Хъси и Уайтинг имат много ограничени актьорски кариери след "Ромео и Жулиета".

Те търсят обезщетение за щети, за които се смята, че са над 500 милиона долара.


 

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ