Disney+ забранява споделянето на пароли през септември и повишава цените през октомври

08.08.2024, 13:00

Еххх...

   
 
Disney+ забранява споделянето на пароли през септември и повишава цените през октомври

Disney+ обеща да вземе мерки срещу споделянето на пароли, следвайки стъпките на Netflix, един от най-големите си конкуренти.

Стриймърът обеща да пусне платено споделяне през февруари, но изглежда ще дойде по-рано, отколкото зрителите смятаха първоначално. Главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгер обяви днес, че репресиите ще започнат "сериозно" този септември. Новината идва, когато компанията разкрива, че нейните стрийминг услуги най-накрая са на печалба. Disney съобщи, че е спечелил 47 милиона долара от Disney Plus, Hulu и ESPN Plus в своите резултати за приходите за третото тримесечие. Развитието идва след години на борби. По същото време миналата година услугите претърпяха обща загуба от 512 милиона долара.

"Не трябва основно да го направим с по-висока възвръщаемост, бизнес с по-висок марж и по-успешен бизнес. И ние го правим в момента. Започнахме нашата инициатива за споделяне на пароли през юни. Това започва сериозно през септември. Между другото, изобщо не сме имали обратна реакция към известията, които са излезли и към работата, която вече сме свършили", каза Игер пред инвеститори.

Не е ясно колко ще таксува Disney от клиентите в САЩ, за да споделят акаунта си с някой извън основното домакинство. Netflix таксува допълнителни $8 на месец за допълнително домакинство и тази стратегия се изплати, съобщи Engadget.

В допълнение към репресиите Disney повишава цените на Disney Plus, Hulu и ESPN Plus от октомври. Игер казва, че "не е загрижен" за загубата на абонати заради увеличението на цените, тъй като компанията също така добавя ABC News Live и подбрани плейлисти, които дават на компанията "ценообразуващ лост".

Според съобщение за пресата (чрез Deadline ), повечето планове за Disney+, Hulu и ESPN+ ще струват $1 до $2 повече на месец. Disney+ базово (поддържано от реклами ниво) и първокласно (без рекламно ниво) ще бъдат на цени съответно $9,99 и $15,99. Hulu с реклами ще струва $9,99 на месец, докато Hulu без реклами ще струва $18,99 на месец. ESPN+, който включва реклами, ще струва $11,99 на месец.

Hulu + телевизия на живо с реклами се повишава от $76,99 на $82,99. Никакви реклами няма да струват $95,99 от $89,99.

Другото пакетно предложение на Disney, трио с Disney+, Hulu и ESPN+, ще се увеличи с $2 както за основния, така и за премиум плана до $16,99 и $26,99 на месец, съответно.

Всички увеличения на цените ще влязат в сила на 17 октомври.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ