„Петък 13-ти“ се завръща с брутална предистория

01.11.2022, 16:00

Тръпнем в очакване!

   
 
„Петък 13-ти“ се завръща с брутална предистория
Източник: imdb.com

След като голяма част от класическите филми на ужасите излязоха в нови версии е време да видим нешо ново и от "Петък 13". Този път обаче става въпрос за предистория на бруталната продукция.

Сценарист и изпълнителен директор на филма ще бъде Браян Фулър. Той е известен с работата си по Hannibal, Dead Like Me, Star Trek: Discovery, както и сериала "Герои".

Оригиналният филм "Петък 13-ти" се появява през 1980 г., запознавайки света с легендарния герой Джейсън Вурхес, маскираният хокеист, който убива хора в Camp Crystal Lake. След филмите се появиха сериал, както и романи, видео игри и множество стоки, превръщайки франчайзът в част от поп културата.

При преместването си от Paramount в New Line филмът се оплете в сложни сделки и се оказа хванат в дългогодишен спор за авторски права между режисьора и продуцента на оригиналния филм Шон С. Кънингам и оригиналния сценарист Виктор Милър.

През май Милър излезе победител, давайки му контрол над сценария и оригиналните герои, но не и над заглавието "Петък 13-ти" или дори над хокейната маска, която беше представена едва в третия филм.

В крайна сметка сме разълувани да видим какво предстои и как ще се справи Фулър в представянето на историята.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ