Студентки създадоха ядливо тиксо

31.05.2022, 10:56

Гениално!

   
 
Студентки създадоха ядливо тиксо

За да не кажеш, че ти показваме само идиоти, днес ще те срещнем с едни истински гении, които може напълно да променят начина, по който се храним навън.

Група студенти по инженерство разкриха революционно изобретение, наречено Tastee Tape. Това е годно за консумация лепило, което да държи всяко бурито добре завито без да се разтваря. Въпрос на време е дюнерджийниците да го приложат в употреба, не мислиш ли?

"Ерин ядеше бурито и тортилата напълно се разтвори. Тогава ѝ дойде идея - това е проблем, който можем да решим" - сподел една от създателките Тейлър Гуарино.

2362533

Гуарино, Ерин Уолш, Мари Ерик и Рейчъл Ни са последна година в университета Джон Хопкинс в Балтимор, когато се заемат с мисията си да създадат ядливо тиксо още миналата година. И сега те се гордеят със своя прототип на продукта, наречен Tastee Tape.

Гуарино споделя, че екипът е прекарал месеци в изучаване на обикновеното тиксо и елементите, от които се състои, за да се опита да намери техните "ядливи двойници".

Екипът има три основни критерия за своето тиксо - да е безцветно, да няма вкус и да няма забележима текстура. След като тестват различни комбинации, те постигат вълшебната рецепта, която също така е без глутен и подходяща за вегани.

Точните съставки са строго пазена тайна поради висяща заявка за патент, но екипът казва, че всичко използвано е "ядливо, безопасно и съдържа обичайни хранителни съставки или добавки".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ