Първи поглед към новата конзола на Nintendo

21.10.2016, 14:00

Nintendo Switch ще се появи през март следващата година

   
 
Първи поглед към новата конзола на Nintendo

След множество спекулации през последните седмици, вчера Nintendo най-сетне представи новата си конзола, която ще носи името Switch. Основната цел на японската компания е да направи класическите видеоигри мобилни, като Switch ще може да се използва по различни начини и на различни места.

Конзолата прилича много на таблет и реално ще може да се използва и като такъв. Безжичните контролери ще могат да се закачат от двете му страни, а също така и да се използват от двама души едновременно за мултиплейър игра. Освен това няколко конзоли могат да се свържат безжично и да участват в една игра. 

Всичко това е част от мобилната страна на Switch, а когато сте вкъщи ще разполагате с докинг станция, където да включите устройството и да направите връзка с телевизор (това е и мястото, където ще се зарежда конзолата). Освен малкоте контролери, Switch ще има и с класически такива, като играчът ще избира кои и кога да използва. 

Все още са ясни системните спецификации на устройството, както и дали то ще бъде само за игри или ще изпълнява и други функции. Със сигурност скоро ще разберем.

Очаква се Nintendo Switch да се появи на пазара през март 2017 г. Вижте и трейлъра на конзолата:

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ