Новият 2012 Infiniti QX56  4 Виж всички снимки

12.12.2011, 09:11

   
 

Искаме да ви представим 2012 Infiniti QX56. Този SUV е уникален по размерите и способносите си. Бимхе ви го препоръчали, ако имате нещо наистина голямо за теглене, в комплект с голямо семейство. Защо ли? Ами защото този звяр може да тегли до 3850 кг. и да побере в себе си шест-членнo семейство (поклащаме одобрително глави).

Като за начало, да започнем с най-важното в крайна сметка – цената. Новата версия никак не е евтина, защото стартовата й цена е 61 800 щатски долара, а окомплектована с всички ектри цената скача на 75 340 от щатската валута. Но не ни разбирайте погрешно – вашите седемдесет и няколко хиляди хартийки, при това в зелено, не се хвърлят на вятъра.

Новото Infiniti е с 12,7 см. по-дълго от Cadilac Escalade, като цялата му дължина е почти 530 см. На ширина гони 205 см. На пръв поглед този автомобил се вписва в цялостната линия на компанията, но ако погледнем отблизо се оказва, че новият QX си е доста висок и ако имате малки деца, ще трябва да им купите стълбичка, за да могат те да се качат в колата.

Като интериор не очаквайте нещо специално, нито запомнящо се. Вътрешността на автомобила е съвсем стандартна, с една малка разлика - от Infiniti знаят как да разполагат бутоните за управление. Така контролът на климатика и копчетата му са поставени под централния куп, стереото е разположено в средата, а останалата част от навигационния и телеметричния интерфейс е разположена точно под LCD екрана.

Ще ни са да кажем същото и за опционалния пакет - "Technology Package". В него от компанията са вградили няколко допълнителни бутона, както и няколко допълнителни икони, които се показват на дисплея между оборотомера и скоростомера. Системите Intelligent Cruise Control, Lane Departure Warning и Prevention system използват лазери и камери не само за да контролират колата, но и за да я спират, което е добра причина да ги изпробвате на пътя. Би било по-добре ако тези системи бяха вградени, но всичко си има и своята добра страна. Технологиите от тази величина пищят доста по-малко, в сравнение с други автомобили в наши дни, а най-хубавото им е, че когато ви писне от тях можете просто да ги изключите.

Агрегата, който задвижва това чудовище е алуминиев, 5.6-литров, V8 двигател с директно впръскване на горивото, като развива мощност от 400 конски сили. Въртящият момент на двигателя достига 559 Nm, а трансмисията е 7-степенна автоматична, и когато настъпите това животно, звукът, който излиза изпод капака е не просто страхотен, а направо страховит.

Относно ходовата част – има какво да се иска още. Колата не се управлява трудно, но определено може да се поработи в тази насока, все пак това е SUV и цената му е като за SUV. Почти няма да има какво да ви се опре с 22-ичновите джанти и гумите, широки 275 мм. Благодарение на системата "Hydraulic Body Motion Control", тази голяма "лодка" има и добро поведение на завоите.

Това, което най-много ни очарова от 2012 Infiniti QX56 е разходът, който дава. Според тестовете това са 16.8 литра на 100км. в града и 11.7 извънградски разход. Едва ли обаче някой от бъдещите собственици на тази машина ще бъде много заинтересован от разхода на новата си кола, защото за да си купиш толкова мощен SUV, с такава теглителна мощ се предполага, че ще си теглиш караваната, яхтата или рапатрак с метната отгоре състезателна кола. 

източник: Autoblog

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ