Негово Величество Jaguar E-TYPE

04.11.2015, 14:45

Кралят на британските автомобили

   
 
Негово Величество Jaguar E-TYPE

Невероятният Jaguar E-TYPE спечели приза за най-добрата британска кола на всички времена. Наградата бе връчена на автосалона за класически автомобили в Лондон "Classic & Sports Car – The London Show". За титлата се бориха оригиналните модели на Range Rover, Lotus Seven, Jaguar XKSS, Rolls-Royce Silver Ghost, Ford GT40, Mini Cooper S, Bentley Speed Six, Jaguar E-type.

Над 100 автомобилни експерти, дизайнерът на McLaren F1 Гордън Мъри, директорът по дизайн на Lotus Ръсел Кар и бившият барабанист на групата Pink Floyd Ник Мейсън избираха най-добрия автомобил.

"Класически стил и модифицирана конструкция", изказа мнение за Jaguar E-TYPE дизайнерът на McLaren F1, а Ръсел Кар заяви, че моделът притежава истинска скорост и съвършенство с този драматично издължен преден капак и издадените назад пропорции на купето.

"Това е не само най-бързият и най-красивият суперавтомобил на своето време, но учудващо е и на половината или една трета от цената на автомобилите, които направи на пух и прах. Ако бяха произвели само 75 бройки вместо 75 000, днес щяха да се предлагат на търг на цената на моделите Ferrari GTO", заяви коментаторът на събитието.

1592074

Източник: https://www.classicandsportscarshow.com/

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ