Най-странните еко превозни средства в света

17.07.2015, 18:21

Мода и необходимост

   
 
Най-странните еко превозни средства в света

Знаете, че все по-често се говори за "зелени" автомобили, които максимално да пазят околната среда, да вършат основната си функция, а именно - да превозват хора, и все пак да са по джоба на купувача. Отдавна вече се разработват еко самолети и всякакви други природосъобразни превозни средства. Там, където се мъдрят революционни идеи, винаги се пръкват и такива, които са толкова странни и необичайни, че чак са забавни.

Предлагаме ви да се запознаете с някои от най-странните "зелени" превозни средства в света.

1. Моторът, който се движи на фекалии

1538668

Ясно е какво отличава този мотор от останалите - вместо седалка има тоалетна. Добре де, трябва да признаем, че Toto е по-скоро артистичен проект, отколкото реален концепт на мотор, но като нищо след години може да видим по улиците на света еволюирали негови подобия.

2. Автомобил, задвижван от кафе

1538669

Колите, които се движат с гориво от хранителни остатъци, не са нещо ново, но автомобил, движещ се на кафе... ние специално виждаме за първи път. Това е Volkswagen Scirocco, преработено за новия вид гориво и кръстено "Карпучино". Революционната идея за гориво от кафе обаче се оказва не чак толкова изгодна, защото излиза между 30 и 50 пъти по-скъпо от карането на газ например.

3. Най-бързото "нещо" на 8 колела

1538672

Когато инженерите се стараят да направят една кола по-бърза, те обикновено махат от нея разни неща, за да намалят теглото. Японските дизайнери, стоящи зад Eliica, обаче не спазват правилата и добавят 4 колела към един електрически автомобил, надявайки се да постигнат скоростен рекорд. Наименованието Eliica идва от Electric Lithium Ion Car.

4. Автомобил за спане

1538670

Тази кола няма прозорци, няма радио, няма поставка за чаши, няма дръжки и седалки. Причината е, че е предназначена само за спане. Под този стъклен покрив има удобно легло за един човек, в което можете да си доспите, докато пътувате към офиса. И да, уви, това е просто произведение на изкуството.

5. Колело-резачка

1538667

Досега не бяхме виждали толкова опасен метод за придвижване. Но нищо, произведено в Русия, не може да ни изненада. Хубавото е, че, ако искате и вие да си сглобите такова зверско колело, в интернет има дори клипчета, които обясняват как става.

6. Скелет-колело, задвижвано с отвертки

1538673

За да разберете как точно работи това странно нещо, ще се наложи да се взирате в него известно време. EX Vehicle е с три колела, а човекът, който го управлява, е почти в планк позиция, като краката му са от двете страни на задното колело. Така като гледаме, водачът трябва да се държи добре, иначе рискува да се поожули.

7. Колело за котки

1538671

За финал ви представяме може би най-странното превозно средство в света. То е създадено специално за двете котки на Томас Влес, за да може да си ги вози от Амстердам до Лондон, когато му се наложи да пътува.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ