Най-странната кола, която е продавана на търга Sotheby's

11.02.2017, 12:00

Нещо между самолетче, двуместна триколка и торпедо...

   
 
Най-странната кола, която е продавана на търга Sotheby's

След Втората световна война в Европа се появяват симпатични миниатюрни коли. Идеята е била в това компаниите да предложат икономични и компактни лични автомобили, които да имат и интересен дизайн. Именно по тази причина човечеството се запознава със забавният футуристичен автомобил – Inter 175A Berline.

И за да не се чудиш много на странния дизайн веднага ти казваме, че колата е направена от самолетната компания Inter – вероятно за това, толкова много ни прилича на малко хиликоптерче. Другото интересно е, че има само 3 колела.

1857439

Годината е 1953, а автосалона е Париж, именно тук Inter 175A Berline излиза за първи път. Първоначално одеята е да се предлага в 3 варианта, но серийното производство се предлага в две окончателни версии. Една от тях печели прякора "торпедото" (тази на снимката, която е продадена на търга Sotheby's). Другото много интересно е, че колата няма волан, а нещо подобно на щурвал.

1857438

Всяка версия на Inter 175A Berline е задвижван от един и същи двигател – едноцилиндров двутактов мотор с работен обем 175 куб. см. и мощност 8 к.с. Задвижването се осъществява посредством 3-скоростна трансмисия и верига към задното колело, а максималната скорост е 80 километра в час.

1857440

На аукционна Sotheby's преди дни, колата е продадена за 80 хиляди долара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ