Москвич се завръща: Виж новите модели

30.06.2022, 12:20

Брейй!

   
 
Москвич се завръща: Виж новите модели

Изразът "Пич с Москвич" вече придобива съвсем друг смисъл. Изчакай да видиш новите модели и ще ти стане ясно защо.

Не сме си представяли, че някога ще видим съвременен модел на "Москвич", но ето, че това се случва. Новите серийни автомобили на възродената съветска марка трябва да се появят до края на 2022 година - такава е официалната информация от предприятието "Москвич", което до скоро се казваше "Рено Русия". Както е известно, новите москвичи няма да са префасонирани кросоувъри на Renault, които до сега бяха произвеждане в завода.

По думите на ръководителя на руското министерство на промишлеността и търговията Денис Мантуров новият модел ще бъде създаван заедно с китайски партньори.

2366726

Засега официални профили в социалните мрежи на новообразуваната автомобилна марка няма. Но, естествено, ентусиасти продължават да поддържат страници, посветени на Москвичите от времената на СССР, както и да създават нови. Една от тези групи е групата на марката Москвия ВКонтакте на SMM-агенцията Double.

2366727

В очакване на официални изявления, създателите на групата предлагат да поразмишляваме как може да изглежда външността на новите модели: като кандидати за попадане на конвейера в Москва са посочени китайските седан BYD F3 и двойката електрически хечбеци - BYD e2 и JAC iEV7S.

Във възраждането на марката Москвич участва и КАМАЗ, който трябва да сподели своите контакти, а от китайските компании руският производител си сътрудничи именно с JAC.

2366728

Трябва да се отбележи че iEV7S се продава в Русия в оригиналния си вид, но за него въобще не може да се говори като за евтин електромобил: след дебюта си през 2020 година цената му бе 2 299 000 (около 80 000 лева). Що се отнася до цените на новите москвичи, засега са налични само цените от 2001 година, като по чудо оцелели на стария сайт на АЗЛК. 

Източник: Novinite.bg

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ