Затвор за 100 милиона

19.09.2016, 18:45

Изглежда по-добре от много български панелки

   
 
Затвор за 100 милиона

Ако смятате себе си за част от бедните студенти, гладните артисти или безработните лентяи, значи най-вероятно мястото, където живеете, може да се определи като "дупка". Но все пак е доста по-добре от това, с което трябва да се справят някои хора, нали? Е, пригответе се и тази ви представа да стане на парчета, защото този новопостроен затвор във Виктория, Австралия ще накара овехтялия ви апартамент да изглежда като килия за серийни убийци. 

1779429

Построен за 100 милиона долара, той разполага с дневни помещения, тенис кортове, пекарна, кухня, заредена с всичко необходимо, фитнес и телевизори във всяка стая. Със сигурност изглежда много по-приятно от всички картини, които изникват в главата ви, когато си представите затвор. Капацитетът му е 200 души, а престъпниците, които попаднат там, няма как да не се почувстват късметлии.

1779426

Трябва да кажем, че там ще отиват хора с по-леки престъпления, но все пак затворът си е затвор, нали? И точно от тази гледна точка, дори и да живеем в дупки, няма как да завиждаме на тези австралийски затворници - поне можем да излезем от дупките си. Но пък няма как и да не се впечатлим от техните. 

1779428

1779427

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ