Ето как се определят показателите на играчите във "FIFA 17"

27.09.2016, 18:45

Ако се чудите кой, как и защо е решил, че Меси ще е по-добър от Роналдо в новата игра

   
 
Ето как се определят показателите на играчите във "FIFA 17"

Само след 2 дни, на 29-ти септември, е световната премиера на най-новата игра от известната футболна поредица "FIFA". Логично, с наближаването на датата се увеличават и традиционните дебати около това кой трябва да е най-добрият играч в играта, защо показателите на еди-кого си са толкова ниски и изобщо кой некомпетентник определя тези неща. Ако и вие изгаряте от желание да разберете отговора на тези важни въпроси, можете да се успокоите, защото сега ще ви разкрием тайната. 

На помощ идва ESPN, от където са успяли да се доберат до Майкъл Мюлер-Мьоринг, който отговаря за целия процес по събиране, проверка и въвеждане на информацията за всички играчи във "FIFA 17". А те не са никак малко - близо 700 отбора и 18 хиляди футболисти.

Естествено, не всички от тях са световно известни и когато се стигне до показателите на такива, има известна степен на догатки. Но въпреки това, веднъж щом всичко е въведено, датабазата се изпраща на части на над 9 хиляди човека, които да оценят до колко показателите отговарят на реалността. Тази голяма група от хора е съставена предимно от професионални скаути и собственици на сезонни билети за мачовете на различни отбори от различни страни, които имат представа за истинските качества на конкретните футболисти. Всякакви корекции от тяхна страна се изпращат обратно на EA Sports и така, докато всичко е както трябва.

Когато пък стане въпрос за по-добрите отбори и играчи, се взима под внимание и първенството, в което се състезават. Физическите показатели не се влияят от шампионата, но при техническите има горна и долна граница, в която трябва да попадат всички футболисти. Така например ако Меси играеше в ирландското първенство, неговите показатели щяха да са по-ниски, просто защото вече не се състезава на най-високо ниво.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ