Ето как можете напълно да заличите съществуването си в интернет

28.11.2016, 17:15

На един клик разстояние

   
 
Ето как можете напълно да заличите съществуването си в интернет

Живеем в странни времена. Времена, в които всички сме обсебени от идеята да бъдем максимално социални, но го правим като се взираме в смартфоните си и ограничаваме вниманието си към околните. Това може лесно да се забележи навсякъде - ресторанти, кафета, барове и градски транспорт са изпълнени с хипнотизирани хора, които скролват до забрава различни социални мрежи. 

Но освен скуката, в която ни е потопил всичкият този технологичен напредък, той носи и доста опасности - киберпрестъпления, кражба на самоличността и интернет измами бележат изключителен ръст в последните години. А също така за никого не е тайна, че всяко едно действие, което извършите онлайн, се пази в някоя гигантска база данни поне през следващите 12 месеца. 

А не би ли било страхотно, ако има как да се измъкнем от този интернет свят и да се пренесем в някоя отдалечена къщурка в планината, където всичко това не съществува? Да, страхотно би било! За съжаление ние не можем да ви помогнем с втората половина от тази мечта, но пък знаем как да ви улесним с първата. 

1813690

Двама шведски софтуерни разработчици са създали сайта deseat.me, който може да ви заличи от лицето на интернет за по-малко от минута. Всичко, което трябва да направите е да влезете със своя Google профил и сайтът ще ви предостави списък с всички акаунти, които са свързани с него (Facebook, Instagram, Skype, Twitter и др.). От там изтриването на всеки един от тях е на само един клик разстояние. 

Амбициите на създателите са в бъдеще да могат да се трият и други акаунти, а не само тези свързани с Google. Сега например тези в Yahoo и Hotmail са недостъпни, но в интернет има и други сайтове, които да се притечат на помощ в тези ситуации. Препоръчваме Just Delete Me и Account Killer.

Така че, ако ви е писнало да сте социални в интернет - трийте до кокъл!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ