Емоджитата, които си използвал погрешно досега

16.03.2021, 13:00

Ние даже не ги и използваме!

   
 
Емоджитата, които си използвал погрешно досега

Emoji всъщност произхождат от Япония. Следователно тяхното значение може и да е съвсем различно от това, което ние си мислим. Японците обикновено обичат да изобразяват емоциите с илюстрации, дошли от изкуството на мангата, откъдето идват много символи. Ето няколко примера на емотикони, чието значение изобщо не се възприема от нас, както би трябвало.

Емоджи с мъж

2281868 

Mного хора погрешно възприемат този символ като вдигане на рамене. Но всъщност той символизира японското "бозо", тоест "заповядай".

2281870

Емоджито с жест "не" е трудно да се възприеме по друг начин. Но малко хора знаят, че има антипод под формата на емотикон с вдигнати нагоре ръце. Често се бърка с жеста "Аз съм вкъщи". В действителност означава "верен отговор".

2281865

 

Емоджи с храна

Онигири

2281872

За мнозина е загадка какво е това емоджи. Оризовите вкусотии Онигири не са добре познати у нас, а някои хора дори ги използват като аналог на портокал. Но всичко е много просто - това е лакомство от ориз сенбей, който се пържи в соев сос до златисто кафяво. Той се захваща с водорасли нори за удобство.

Данго

2281869

Не, това не е сладолед на клечка. Това е данго - задушени оризови топчета.

Оден

2281864

Мнозона използват и това емоджи като сладолед, но това е друго лакомство, този път от полуфабрикати, тофу и риба.

Алкохол

2281863

На нас лично това емоджи ни напомня за традиционното японско саке. Но не сме съвсем прави. Това е нихоншу, което е нещо като еквивалент на японската водка. А саке олицетворява целия алкохол.

Цукими

2281871

Това емоджи означава възхищение от луната. В Япония дори има специален ден през септември, когато се смята, че Луната е в пика на своята красота и трябва да ѝ се възхищаваме.

Тории

2281867

Вратата към света на боговете, която стои близо до синтоистки храмове или дори близо до океана.

Юбинкеку

2281866

Това е изображения на пощенската сграда в Япония.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ