Екокапсула - преносима къщурка, с която можете да се установите навсякъде

17.11.2016, 18:45

Перфектното жилище за всеки приключенец

   
 
Екокапсула - преносима къщурка, с която можете да се установите навсякъде

Представете си да имате свободата да живеете където си пожелаете извън цивилизацията. По средата на изолирана долина или на върха на висока планина с невероятни панорамни гледки. Всичко това може да бъде реалност благодарение на тази Екокапсула.

1807857

Ecocapsule е малък дом за хора обичащи дивото, който се захранва изцяло от вятърна и слънчева енергия. Неговите създатели от Nice Architect го определят като "жилище, което притежава духа на свободата".

Леснопреносимата капсула е с мерки 4,5х2,5х2,5 метра, може да побере двама души и дори има малък кухненски бокс за приготвяне на топла храна. Захранването става посредством вятърна турбина с мощност 750W, както и соларни панели, които са разположени на покрива, а също така и акумулираща се батерия за моментите, когато няма слънце и вятърът е слаб.

1807860

Освен това капсулата има инсталация за събиране и филтриране на дъждовна вода, която да се използва във вградените кухненски бокс, тоалетна и душ. Стените пък са подплатени с висококачествена топлоизолация, която да пести енергия и да поддържа комфортна температура вътре.

1807861

Цената не е никак ниска - 80 хиляди евро, но все пак говорим за свръхмодерно жилище. Повече информация за проекта и поръчка можете да намерите на официалния сайт на "Ecocapsule".

1807862

1807856

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ