Един стилус за всички 2  18 Виж всички снимки

20.10.2011, 09:00

   
 

Време е да си признаем, че светът ни става все по-улеснен. То не са смартфони, тъч дисплеи, то не са слайдове, войсове и други, кои от кои по-звучни български думи. Няма начин - рано или късно всички се пускаме по модерната пързалка на новите технологии. Слава богу, на света има и свежи умове, които се грижат за обикновените потребители. Тези съобразителни люде измислят неща, с които да са полезни на хората около себе си.

В случая говорим за Architect Stylos, на който попаднахме вчера. На пръв поглед писалката изглежда стилна и дотам. Няма нищо фрапиращо модерно, нито някакви невиждани досега функции. Architect Stylos обаче е компактна, удобна, добре изглеждаща и функционална писалка за почти всички тъч устройства (които впрочем ще стават все повече и повече, да си знаете отсега). Пособието е създадено от 27-годишния португалски дизайнер Педро Гомес за компанията Arctic Accessories.

Един стилус за всички

По думите на Гомес, стилусът притежава дизайн, с който превръща работата с тъч устройства от просто действие в съвсем друго, неочаквано изживяване. И освен че е перфектният аксесоар за вашия Apple продукт, BlackBerry Playbook, Samsung Galaxy Tab и други подобни устройства, Architect Stylos е и добър помощник. С него можете да рисувате, да пишете, просто да "кликате", да скролвате, да четете книги – изобщо всичко, което правите със своите любими джаджи, но неизбежно използвате ръцете си.

Architect Stylos е с диаметър 9.5 мм и е изработен от алуминиева сплав, използвана в авиацията, но намираща все по-широко приложение в различни сфери. Иначе, при допир, усещането за стилуса определено е леко и ненатрапчиво. Самото връхче на аксесоара е от силикон и е с диаметър 7 мм. Тежестта на Architect Stylos пък е 16 грама, която, според Педро Гомес, е идеална, за да се прецизира всяко движение на потребителя и едновременно с това ръката му да не се уморява при по-дълга употреба.

Един стилус за всички

Ние, като притежатели на скромни смартфони, се радваме и на още едно нещо. За разлика от употребата с пръсти, при която дисплеят постоянно е зацапан, по него ясно личат линиите на движението или на конкретните докосвания, с този стилус следи няма. Във видеото, което можете да видите в края на текста, ще забележите, че главният персонаж се запознава и евентуално сближава с изкусителна дама. Причината, според авторите на клипа, е именно Archtect Stylos, който няма как да остане незабелязан. Ако цялата тази зависимост е вярна, то това е още една причина да се замислите дали този стилус не е нещото, което търсите от доста време насам. А и с него ще си припомните как се държи химикалка, което май все по-рядко ви се случва покрай компютрите, нали така?

Продуктът може да бъде открит на страницата на Arctic Accessories, а цената му е приличните 22,95 долара. Ако желаете и специално калъфче, което придава завършен вид на продукта, ще трябва да доплатите два долара. Търсите подарък за близък човек или за вас самия? Помислете добре дали не се нуждаете именно от подобно удобство.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ