Двойна победа за KIA в Сеул

30.03.2015, 19:15

Две награди Red Dot за Soul и Sorento

   
 
Двойна победа за KIA в Сеул

Дизайнерският екип на KIA Motors за пореден път триумфира на годишния конкурс Red Dot. Новите попълнения на марката електрически KIA Soul и KIA Sorento бяха отличени с престижната награда за дизайн.

Като един от най-известните и почитани конкурси за производствен дизайн по света, Red Dot тази година чества своя 60-годишен юбилей. Журито, състоящо се от популярни международни експерти в областта на дизайна, отличи KIA Soul EV и KIA Sorento с титлите "Winner" и "Honourable Mention".

След първата международно призната награда Red Dot от 2009 г., моделната гама на KIA печели призове всяка година. Наред с други награди за дизайн, до момента общо 13 автомобила с марка KIA са отличени от Red Dot. A през 2014 г. и 2015 г. моделите Soul EV и Sorento станаха горди притежатели на награди iF Design.

"Престижните награди са гордост за нашите дизайнерски екипи. Всъщност те са доказателство за успешната творческа концепция на цялата моделна гама", заяви Питър Шрайер, Президент и Главен дизайнер на KIA Motors Corporation. "Трето поколение Sorento е с леко променен характер и голям напредък по отношение на качеството. Новият модел съчетава духа на класически SUV с изискан интериор и внушителен дизайн. Салонът на KIA Soul EV се отличава с висококачествена изработка на всеки детайл. Целта ни при проектирането на модела бе да инкорпорираме спецификите на електромобил в свежа "опаковка"."

Ето и подробности за всеки един от двата наградени с Red Dot отличия модела:

KIA Soul EV: неповторима визия, съчетана с технология от бъдещето

1488028

Електромобилът Soul наподобява отличителния дизайн и индувидуален характер на второ поколение Soul. Промените в електрическата версия на модела са видими предимно в предната част: диаметърът на въздуховода е намален, а радиаторната решетка е заменена с покривно табло, под което са разположени изходите за зареждане. KIA Soul EV се предлага с изключителен двуцветен екстериорен стайлинг.

Интериорът на електромобила наподобява този на оригиналния модел, но е с подчертана дизайнерска специфика. Приветливото и уютно купе е оборудвано с редица технически нововъведения - от дисплей с органични светодиоди (OLED) до иновативни технологии за пестене на енергия, като системата за отопление и охлаждане само за водача на автомобила.

Батерията, икономично разположена в пода на електромобила, освобождава повече пространство в сравнение с конкурентите в сегмента. В допълнение към 110 к.с. (81 kW) KIA Soul EV предлага един от най-дългите пробези в класа (до 212 км. с едно зареждане на батерията).

Изцяло новият KIA Sorento: динамична елегантност в комбинация с изключителна адаптивност

1488027

Новият KIA Sorento е с внушителен дизайн и стабилно присъствие. Динамичната визия е подчертана от дългата 4780 мм база и скосения покрив, а удължената радиаторна решетка "тигров нос" придава на модела самоуверен вид. Новият дизайн на флагмана на KIA е разработен под ръководството на екипа в Корея със съдействието на дизайнерските екипи на марката във Франкфурт, Германия и Ървин, Калифорния. Европейският отдел е отговорен за стайлинга на луксозния и елегантен интериор.

Изчистеният модерен дизайн на купето е проектиран, така че да осигури максимално пространство и функционалност на всички пътници в автомобила – със свалени седалки от 2-ри ред вместимостта на багажното отделение достига до 1732 л.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ