Да имаш буреносни облаци в стаята си

11.10.2016, 18:45

И да знаеш, че няма да завали дъжд от тях

   
 
Да имаш буреносни облаци в стаята си

Дизайнерът Ричард Клърксън явно е голям фен на облаците, защото е се е съсредоточил в опити да обзаведе дома си с малки, пухкави и функционални гръмотевични облаци. За сега трудът му е родил лампа и тонколона, изработени от бели полиестерни влакна и и двете са наистина впечатляващи. 

1788598

Лампата е оборудвана със светлини, датчици за движение и микрофон, като с дистанционно управление може да се превключва между няколко режима. В стандартния облакът просто свети, а силата на светлината може да се регулира. Другите два са по-интересни - единият реагира на движение, а другият - на шум. Няколко такива облака със сигурност ще са отличен интериор за едно добро парти. 

1788601

Другото творение на Кларксън е облак-тонколона, работещ с bluetooth. Интересното при него е, че за разлика от лампата, която се закача за тавана, той е оборудван с магнити, които му позволяват да левитира на няколко сантиметра от подложката си. Иначе, също като братовчед си, е оборудван с ЛЕД светлини, които реагират на музиката.

1788600

За момента и двата дизайна са просто прототип, но ние силно се надяваме да навлязат на пазара в най-скоро време. Всяка стая ще стане по-интересна с няколко светещи облака вътре!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ