Германска машина с американски тунинг  20 Виж всички снимки

06.01.2012, 09:21

   
 

Когато Porsche-тата започват да кръстосват улиците на Щатите през 50-те години на миналия век, американците смятали, че е светотатство да им посегнеш с идеята да ги тунинговаш. "Защо да оплескваш съвършенството?", казват пуристите, които стоят зад това самодоволство. Няколко непослушни герои от южна Калифорния, познати като братята Емери, обаче решават да променят максимата на защитниците на "перфектния автомобил", като през 60-те модифицират моделът 356. Непослушното Porsche с този номер станало известно като Outlaw (от англ. разбойник, човек извън закона).

От тогава до днес мнозина са подражавали на Емери и са се опитвали да имитират постиженията им, но последното творение, на което попаднахме, буквално ни взе акъла. Собственикът Фред Веич от Колорадо Спрингс е пренесъл Outlaw на изцяло друго ниво, непознато до сега, като го връща към германските му корени с превода на модела на немски и още един куп "преведени" детайли. Gesetzloser (или разбойник на немски) е бруталната немска машина, чието създаване можете да видите в галерията ни.

"Приятелят ми Дейвид Джейкъбс е използвал автомобила като "донор" за възстановяването на една 356 през 80-те, а след това я зарязал в хамбара си.", казва Веич пред europeancarweb.com. "В продължение на 20 години се опитвах да го (автомобила) купя от него, но той не искаше да ми го продава. Накрая през 2002 г. го подари на жена ми за годишнината ни."

Дали приятелят на Веич е бил просто щедър или се е опитвал да се сближи със съпругата му, оставяме като отворен въпрос за таблоидите. За нас няма значение, защото колорадеца се сдобил с идеалната празна "черупка" на Outlaw, която за наше (и на мнозина още ентусиасти) щастие е знаел как да запълни.

"Когато отворих вратата на автомобила за пръв път, открих една малка мишка, която се взираше в мен. Това определено беше интересен старт на цялостната преработка."

Както очакваме мишката отказала да коментира как е станала обитател на такова произведение на германската автомобилна индустрия и побягнала в търсене на друг винтидж автомобил, в който да се настани. Когато Джери се измъкнал от съкровището на Веич, самият собственик замъкнал автомобила до все още неизвестна за нас тунинг къща, където прегледали и почистили обстойно останките от Porsche-тo. Установило се, че няма следи от замазки, което означава, че автомобилът не е бил увреждан. И от този момент нататък започнала истинската забава.

Ние ще започнем с двигателя, защото е впечатляващо колко усилия са положили майсторите, за да вкарат в 356 четирицилиндров състезателен агрегат VW, като са добавили и сух картер за допълнително охлаждане на турбокомпресора. За проследяване на работата на тази специална машина в автомобила, момчетата махнали задните седалки и на тяхно място монтирали цялата компютърна система, от която няма и помен, тъй като е покрита с тапицерия. Така интериорът запазва изцяло винтидж визията си в синхрон с всеки друг детайл от таблото до кожената облицовка на седалките, вратите и волана.

Всичко в автомобила е поръчково и специално изработено за този спортен 356 – специална изпускателна система, алуминиев резервоар, титаниеви брони и заден ролбар, чистачки, монтирани на тавана, 16 инчови джанти, които напомнят на състезателния Glockler, състезателни педали съчетани с хидравличен съединител, субуфери, специална лазурно синя боя и безброй други уникални детайли.

Шест години на проби и грешки, но постигнатият резултат си заслужава усилията. Със своите 763 килограма и 200 конски сили тази колесница разполага със сериозна мощ в съотношение с теглото си, което ще накара всеки шофьор зад волана да се ухили до уши.

Добра работа, Фред! Няма да ти казваме колко ти завиждаме за възможността да си направиш собствено Porsche, което да се отличава от всички останали Outlaw, защото твоят автомобил наистина говори езика на швабите. Ние ще се задоволим и с няколко прегледа на снимките от галерията ни и ще си подкараме после старото BMW. Все пак и то е немска машина.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 13.01.2012 | 16:51
3 чудесен хибрид
от Не е посочен | 10.01.2012 | 18:58
2 Поршето си е достатъчно ексклузивно! Не е трябвало да го развалят.
от Не е посочен | 09.01.2012 | 15:34
1 Много класно изпълнение!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ