Вижте Kawasaki Ninja ZX-14R и започвайте да спестявате  12 Виж всички снимки

13.10.2011, 12:14

Ние вече започнахме

   
 

Моторите са ни страст, но засега им се възхищаваме само от разстояние. Това обаче не ни пречи да дебнем за най-добрите нови предложения на водещите производители на мотори, така че с огромно удоволствие ви представяме Kawasaki Ninja ZX-14R. Всъщност и ние сега се срещаме с него и то само на картинка, така че може би ентусиазмът ни ще е близък до вашия.

По принцип серията Ninja на Kawasaki е позната на всички любители на "двете гуми", така че е нормално всеки нов модел от нея да предизвиква вълнение. А и както изглежда, компанията няма намерение да спира производството на нови и нови зверски мотори. От Gearpatrol разбрахме, че Kawasaki сами са нарекли Ninja ZX-14R "най-бързо ускоряващият мотор", а като пояснение са поставили: (отидете до тоалетната преди да се качите на него).

Ако успеем да се абстрахираме от бруталния отровно зелен цвят, с който е "облечен", ще видим, че моторът е с 4-тактов 1441-кубиков двигател с течно охлаждане. Двигателят е с повишен капацитет на въздушния поток и с по-висока степен на сгъстяване на горивната смес, което повишава мощността на машината. Зеленото чудовище разполага с шест-степенна скоростна кутия, тракшън контрол и др. Все още не са ясни точните показатели от представянето му на пътя, но нашият екип не се и съмнява, че ще са умопомрачителни. Освен това, дизайнерите, творили върху този красавец, са дали всичко от себе си, за да комбинират мощта му с най-новите технологии.

Онези от вас, които по някаква странна причина не харесват отровното зелено, ще могат да се сдобият с Kawasaki Ninja ZH-14R в синьо и черно. Разбира се, ако разполагат и с 14 889 долара.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ