Вече цялата къща на Марк Зукърбърг се управлява от изкуствен интелект

21.12.2016, 11:15

Нарекъл го е Jarvis. Звучи ли ви познато?

   
 
Вече цялата къща на Марк Зукърбърг се управлява от изкуствен интелект

Благодарение на безспорната си експертиза в съвременните технологии и огромния си капитал, създателят на Facebook Марк Зукърбърг е в позиция позволяваща му да си създаде всяка технологична глезотия, която му хрумне. И явно той прави точно това, защото вчера представи чисто новия си изкуствен интелект, който управлява всичко в дома му.

Явно Зукърбърг е фен на супергероя Iron Man, защото AI-то му носи същото име като това на Тони Старк от филмите и комиксите - Jarvis. Едно нещо обаче прави изкуствения интелект на най-младия милиардер в света дори по-добър от комиксовия му първообраз - гласът за Jarvis е предоставен от самия Морган Фрийман (съответно спокойно можеше да го нарече Господ... примерно).

Зукърбърг сподели във Facebook обширен пост, в който описва как е построил Jarvis, както и 2-минутно видео, в което представя системата. То е изпълнено с НЕсмешни шегички, които са доказателство, че поне що се отнася до харизма пред камера, Зукърбърг е далече от Тони Старк. Ние, разбира се, няма как да му се сърдим за това и определено сме впечатлени от творението му. Вижте го:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ