Вече можем да обиколим Земята с новата програма за виртуална реалност на Google

21.11.2016, 20:15

Google Earth VR дава достъп до всички красоти на нашата планета

   
 
Вече можем да обиколим Земята с новата програма за виртуална реалност на Google

Може да звучи трудно за вярване, но програмата Google Earth е на 10 години. Точно едно десетилетие. И след толкова време е донякъде нормално, че тя е леко изпаднала в периферията - колкото и уникална да е, хората свикнаха, че я има.

Но може би най-големият проблем на Google Earth винаги е бил екранът. Да, едно просто сваляне и програмата ще ни отведе в което и да е кътче от смета, но едно нещо винаги е било бариера пред това да се почустваме наистина там - Екранът.

"Нека влезе Виртуалната реалност."

Google Earth VR е следващата крачка в развитието на програмата, като ще се възползва напълно от възможностите на съвременните технологии за виртуална реалност. Според изявление на Google хората вече ще имат възможността "да летят над известни градове, да седят на върховене на най-високите планини и дори да достигнат космоса".

В момента Google Earth VR е безплатна и може да се свали от Steam, но се поддържа от малък брой очила за виртуална реалност, като дори и Daydream View, които са произведение на Google, не са част от тази елитна компания. В момента от програмата могат да се възползват само притежателите на HTC Vive, Oculus Rift и PlayStation VR, но от Google обещават по-широк спектър в най-близко бъдеще.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ